Romantische mode – Mr Darcy meets Eline Vere I


Madelief Hoh̩, conservator van het Gemeentemuseum Den Haag en samensteller van de expositie Romantische mode РMr Darcy meets Eline Vere, gaf vandaag een goede inleiding op deze tentoonstelling tijdens de najaarsdag van de Nederlandse Kostuumvereniging die werd gehouden in het Gemeentemuseum.

Restaurateur Cesar Rodriguez Salinas vertelde over de restauratie voor deze tentoonstelling. Ileen Montijn, historica en medeauteur van de catalogus, liet ons op een boeiende wijze kennismaken met Romantisch ongerief – mensen en kleding in de 19e eeuw. Joost Mertens vertelde als laatste spreker van deze dag over het gebruik van arsenicum in kleding.
Na al deze sprekers aangehoord te hebben, weet je waar je zeker naar moet kijken op deze tentoonstelling. Zoals altijd was er door de Nederlandse Kostuumvereniging weer veel tijd en energie gestopt om er voor iedereen een leerzame en mooie dag van te maken.


Ik heb meer foto’s gemaakt die snel op mijn blog zullen komen.

1 gedachte op “Romantische mode – Mr Darcy meets Eline Vere I

  1. Was al van plan om met een vriendin naar de tentoonstelling te gaan,
    maar ga nu zeker! Wat een pracht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *