Maak Manchetten!


Breikracht is een platform voor handwerk in de breedste zin van het woord. Ze organiseren activiteiten waarin kennis, verbinding en inspiratie centraal staan. Via lezingen, presentaties en productontwikkeling nodigen we iedereen uit, van hobbyist tot professional, om in te haken. Deel jouw expertise en culturele achtergrond op het gebied van breien en andere ambachten! Door ambacht en innovatie te verbinden hopen we tot samenwerkingsverbanden te komen waar ook in de toekomst op kan worden voortgeborduurd.

Oproep: DOE MEE, Maak Manchetten!
Een project van Breikracht is het maken en presenteren van Manchetten. Deze accessoires hebben een oude geschiedenis, maar maken elke outfit als nieuw. De Manchetten zullen door jouw ontwerp en toepassing een gebreide kettingreactie teweeg brengen. We gaan dit via onze Facebook pagina Breikracht zichtbaar maken.
Stuur je ontwerp voor 31 december 2014 in via breikracht@gmail.com en wordt onderdeel van de presentatie en daar waar mogelijk van de productie en verkoop bij onder andere conceptstore Arnhem Coming Soon en verschillende musea. Dus doe mee, deel met ons jouw expertise en brei, haak of borduur de manchetten weer in de kijker!

Breikracht is een on- en offline community voor het in stand houden en vernieuwen van het ambacht breien en andere handwerken. Volg Breikracht via Facebook.com/breikracht voor alle informatie. Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar: breikracht@gmail.com

5 gedachten over “Maak Manchetten!

 1. Interessant Berthi, ik had nog nooit van deze ‘club’ gehoord! Ambacht en breien… waar doet me dat nou aan denken… Zeeuwse visserstruien misschien ;))
  Fijne dag en lieve groet!!

 2. @lupineke, … en dan is jullie mooie expositie alweer bijna voorbij. Geniet de komende dagen ervan. Voor wie nog niet is geweest:
  http://berthi.textile-collection.nl/2014/09/28/truien-bij-de-vleet-zeeuwse-visserstruien/ Vandaag, morgen en zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Schitterende truien en mooie locatie in Arnemuiden. Een aanrader! De wolwinkel is praktisch om de hoek. Leuk om ook hier een kijkje te nemen: http://www.tikkeltjezeeuws.nl/?waar-vindt-u-ons-,52

 3. Heerlijk weer breien! Net met een vest begonnen. Benieuwd hoe het worden gaat.
  Manchetten nu even nog niet.

 4. Polswarmers wordt en werd dit genoemd. Jammer dat dit leuke initiatief niet de “goede” naam gebruikt.

 5. @Trudy Wassink, ik weet ook niet waarom ze gekozen hebben voor de naam Manchetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *