Old Masters – Traditional


Het thema voor de Open Europese Quilt Kampioenschappen 2014 was ‘Oude Meesters/Old Masters’. Henk van Kooten won in de categorie traditional de eerste prijs. Henk: ‘True Lovers Knot is geïnspireerd op een antieke quilt uit de blokken encyclopedie van Barbara Brackman, de Blokken Bijbel. Het blok is vermeld in 1934 in Home Art en Mrs. Damner en is nu geheel in “Sitsen” stof gemaakt.’


Vandaag was Henk aanwezig in Veldhoven om toelichting te geven op zijn quilt. Morgen is Henk ook nog in Veldhoven.


Hanneke Kwakkenbos-Schilt won de tweede prijs in de categorie traditional. Hanneke: ‘Ik ben gefascineerd door het oude Delftsblauwe aardewerk, meesterstukken in prachtig blauw. In Delft woonde en werkte schilder Johannes Vermeer. Zijn beroemde werk Het meisje met de parel maakte hij in Delft in 1665. De combinatie in een traditionele sterrenquilt zet deze oude meesterstukken in een sprankelend licht.’


Morgen is de laatste dag dat vele mooie quilts bekeken kunnen worden van 10.00 tot 17.00 uur in NH Koningshof, Locht 117 te Veldhoven.

6 gedachten over “Old Masters – Traditional

 1. Schitterend, deze quilts. Bijna niet te geloven dat het meisje met de parel uit stof is gemaakt. Ook de quilts uit de voorgaande logjes zijn zó mooi! Jammer genoeg is het weer niet gelukt om deze werken in Veldhoven met eigen ogen te gaan bekijken. Gelukkig is Berthi er die ons door de logjes met prachtige foto’s toch het één en ander van laat zien.
  Prettige zondag, Tineke

 2. Ohh, hier wordt je stil van..!! Wat prachtig, en terecht gewonnen! Om uren naar te kijken en te genieten 🙂

 3. Schitterend!!!

  Het warme van de Sitsen en het frisse van het Meisje. Zo mooi!

 4. Jammer, onze heerlijke week Limburg was net een week te vroeg.
  Maar gelukkig kunnen wij bij Berthi meegenieten van al dat moois.

 5. Prachtig zijn deze quilts!
  Bedankt Berthi voor het laten zien/meegenieten van deze mooie werkstukken.
  gezellige zondag–de zon probeert hier door te komen…
  groetjes,Truus

 6. Dank je Berthi, heel fijn om op deze manier mee te genieten.geweldig en dit proces van revalidatie kom je nog weer eens aan andere dingen toe,dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *