DAMSS


DAMSS is een acroniem voor Daniela Arnoldi en Marco Sarzi-Satori. Als een koppel, werken zij als team goed samen omdat hun kennis en vaardigheden elkaar uitstekend aanvullen. Het onderliggende thema van de werken is de intrinsieke waarde van hergebruik en de ontwikkeling van het medium in relatie tot sterk technisch textiel, maximale creativiteit en expressionele vrijheid.


De materialen die zij gebruiken hebben een leven gehad voordat ze in hun handen terecht komen. Ze zijn ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd voor gebruik in de mode. Een deel van de materialen is noodzakelijkerwijs weggegooid vanwege technische oorzaken (zelfkanten, monsters, afval, enz.).


De voortdurende vernieuwing en de ontwikkeling van technische kennis stelt DAMSS laboratorium in staat om te experimenteren met innovatieve en esthetische gevolgen voor de bouw van driedimensionale textielwerken en – installaties en fiberart. De huidige productie is gericht op de extreme manipulatie van de stoffen.


Tot en met zondag 26 oktober 2014 is werk van DAMSS te zien in Veldhoven tijdens de Open Europese Quilt Kampioenschappen 2014.

7 gedachten over “DAMSS

 1. Ik had er al over gelezen in de krant ☺
  Leuk om hier werk van ze te zien. Ik kan deze keer niet naar Veldhoven helaas.

  overigens het is damss met 1 d en 2 ss-en zoals je ziet op hun werk.

 2. Ben niet zo van art-werk,maar dit vind ik prachtig!
  Nog een goede laatste dag in Veldhoven.
  groetjes,Truus

 3. @ine, goed dat je me corrigeert. Ik zal het vanavond snel aanpassen. Het was al na middernacht toen ik dit berichtje schreef, dus niet meer zo wakker.

 4. @Lupineke, zou leuk zijn om je in Veldhoven te zien!

  @Ine, de naam is aangepast. Het staat zo slordig als de naam verkeerd geschreven is.

  @Gerard Quak, tja, ik vind Frankrijk ook best wel ver voor mij! 🙂

  @Truus uit Drenthe, nog één dag en dan zit het er alweer op. Zo snel gaat dat. Dit was overigens ook de laatste editie in Veldhoven. Volgend jaar wordt de expositie in het MECC in Maastricht gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *