Dienstblaadje


Hallo, herken je mij? We hebben elkaar vast al eens eerder gezien. Ik heb jou toen verteld, hoe laat en van welk perron de trein vertrok. Je was de enige niet. Miljoenen mensen hebben naar me gekeken. Soms met een glimlach, soms met een grimas, maar altijd vol verwachting. Ik hoop dat ik hen alle goed geholpen heb.
Nu de dienstregeling verandert, zit mijn werk er op. Geen zorgen, wij worden altijd keurig gerecycled. Maar deze keer hebben we echt een tweede leven gekregen! Studenten van de hogeschool voor de kunsten Utrecht hebben van mij dit dienblad gemaakt. Zij wonnen hiermee de ontwerpwedstrijd voor duurzaam hergebruik.


Bovenstaande tekst staat te lezen op de achterkant van het gerecyclede kartonnen doosje waarin het Dienstblaadje zit verpakt. Het NS Dienstblaadje is gemaakt van gebruikte treintijd informatieborden. Elk reisinformatiebord is goed voor precies twaalf unieke dienbladen, met minimaal verlies van materiaal. En gisteren kreeg ik zo’n fraai Dienstblaadje cadeau!

6 gedachten over “Dienstblaadje

 1. Geweldig, hier hou ik van!! Niet alleen hartstikke leuk, maar ook nog eens innovatief, creatief en hip!!! Zou er wel eentje willen met de Zeeuwse dienstregeling erop 😉

 2. Allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag. Wat het dienstblaadje betreft is het op het goede adres terecht gekomen. Je bent een echte treinreizigster en alleen dit jaar al heel wat keren met de trein op pad geweest. Zelf reis ik regelmatig met de trein en vind het altijd heel ontspannend. Ik zag trouwens, dat er ook nog een beperkte keuze is in de blaadjes.

 3. Ik dacht dat ik hierover bij jou al eens had gelezen…….maar het zal dan wel in Spoor zijn geweest.
  Leuk zo’n dienstblaadje mèt woordspeling!

 4. @Lupineke, dat zou mooi zijn een Dienstblaadje met een Zeeuwse regeling. Misschien gaan ze toch wel in op speciale verzoeken? Op hun website zie je een Dienstblaadje met daarop de dienstregeling Vlissingen – Vlissingen Souburg.

  @Wijni, dank je voor de felicitaties en dit Dienstblaadje is echt een toepasselijk cadeautje voor mij. Ik ben er ook heel blij mee. Het was een idee van de oudste zoon!

  @Ine, ik heb er niet eerder over geschreven en helaas heb ik een paar nummers van Spoor niet ontvangen. Dat is al eens eerder gebeurd en dat is toch wel jammer, want er staan leuke artikelen en aanbiedingen in. Ik hoop dat het na mijn telefoontje vanaf nu weer goed gaat. Overigens las ik wel eerder in Spoor over tassen die gemaakt worden van zittingen van oude treinstoelen.

 5. @Yvonne Philippa-Grisel, dat is supersnel! Leuk dat jij ook zo enthousiast bent over dit ontwerp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *