Kant op stand


Tot en met 26 oktober 2014 is de expositie Kant op stand te zien in Kasteel-Museum Sypesteyn in Loosdrecht. In vijf zalen worden stukken uit het eigen kantbezit, uit het bezit van verzamelaars en een bruikleen uit het Rijksmuseum getoond. Wat de tentoonstelling extra bijzonder maakt is dat de fragiele antieke kanten kragen, mutsen en linten getoond worden samen met de portretten waarop ze staan afgebeeld. Naast de kantcollectie heeft het kasteel ook een vaste collectie van Loosdrechts porselein, familieportretten uit de 17e en 18e eeuw, meubelen, een wapenkamer, en kunstvoorwerpen zoals sculpturen uit de Gotische periode, klokken en Chinees porselein.

Kijk voor openingstijden van Kasteel-Museum Sypesteyn op de website.

Foto: Elizabeth I circa 1585-1590, vermoedelijk geschilderd door John Bettes the Younger.

2 gedachten over “Kant op stand

  1. Dat moet een juweel van een tentoonstelling zijn! Wij gaan NIET voor de zoveelste keer dit jaar naar Nederland, dus we zullen het moeten missen, maar dat is wel heel erg jammer…

  2. @Gerard Quak, er is zoveel te zien op dit moment – waaronder deze prachtige tentoonstelling – dat ik een luxe probleem heb en keuzes moet maken. Het is voor mij onmogelijk om naar alle prachtige tentoonstellingen te gaan die er op dit moment zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *