KLM 95 jaar


Luchtvaartmaatschappij KLM viert vandaag haar 95ste verjaardag. KLM President Camiel Eurlings onthulde het 95 jaar logo op een MD-11 vliegtuig. Vanaf vandaag krijgt één vliegtuig van elke type van de intercontinentale vloot een jaar lang het KLM 95 jaar beeldmerk op de romp. Bovenstaand beeld komt van RTV Holland.

Traditiegetrouw presenteert KLM elk jaar op haar verjaardag een nieuw Delftsblauw KLM-huisje. De huisjes zijn een exclusief geschenk aan passagiers in de World Business Class en zijn voor velen een geliefd collectors item. Het 95ste huisje wordt vanavond tijdens een feestelijke uitreiking op een verrassende en spectaculaire wijze in Amsterdam onthuld.


Ter ere van de 95ste verjaardag van KLM is tot en met 12 oktober 2014 bij Museum Jan van der Togt de tentoonstelling Een reis door 95 jaar KLM te zien. De expositie staat stil bij het roemrijke verleden en biedt een blik op de toekomst van de luchtvaartmaatschappij.

In 1919 werd de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM, of voluit Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, opgericht. Vandaag bestaat KLM dan 95 jaar en is daarmee de oudste internationale luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder haar eigen naam opereert. Foto: Museum Jan van der Togt.


In de loop der jaren zijn er meerdere aanpassingen gedaan aan het uniform voor de stewardess. In eerdere logjes lees je hierover. In 2007 het eerste berichtje over de stewardess, gevolgd door prachtige textielpost van Mieke Gorter.

4 gedachten over “KLM 95 jaar

 1. Toch is er aan de uniformen niet zo heel veel veranderd als je de dames bekijkt op de foto.
  Kon helaas alleen zwarte kruisjes zien ipv foto’s bij het verhaal van Mieke Gorter-later nog maar eens proberen.
  gezellige avond
  groetjes,Truus

 2. Berthi, zoals je weet was ik hoofd van de Uniformen en bedrijfskleding afdeling in de KLM van 1971 t/m 1979.
  Voor de heropening van het KLM kantoor op het Leidseplein in Amsterdam was er een budget beschikbaar en daardoor kon ik de oudere uniformen, vanaf 1935 ( voor de 1ste 4 stewardessen) 1939, 1946, 1954 en 1960 en 1967 allemaal op maat laten namaken. Ik stuur je een laatst door mij gepubliceerd verhaal over die periode toe.

 3. T/m zondag is de tentoonstelling van de KLM. Inderdaad Berthi bij binnenkomst krijgt iedere bezoeker een “instapkaart” die kan je vouwen als vliegtuigje en je kan er ook een goede wens voor de KLM aan toevoegen. Je begrijpt het, morgen gaat er zo’n instapkaart op de post naar Venlo !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *