Handwerkbeurs Zwolle 2015 – tentoonstelling Mangeldoeken


De laatste hand wordt gelegd aan de voorbereiding voor de Handwerkbeurs Rijswijk. Toch kijken we al een beetje vooruit naar de Handwerkbeurs Zwolle in februari 2015. Zoals je misschien hebt gelezen in het magazine Handwerkbeurs zal ik in Zwolle (2015) mangeldoeken tentoonstellen: circa 20-25 stuks. Aan de hand van een miniatuur bakmangel zal ik uitleg geven over het gebruik van de mangeldoek. Verder vertel ik graag over de geschiedenis van de mangeldoek en lopen we samen langs de mangeldoeken om de fraaie jacquardmotieven te bewonderen.

Tijdens de vier dagen durende handwerkbeurs in Zwolle (2015) zal ik tevens mangeldoeken bij me hebben voor de verkoop, de laatste exemplaren van mijn publicatie Wascht en manghelt glat of ick sla iou vor iou gat en mijn boek Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam.

Handwerkbeurs Rijswijk is van 2 tot en met 4 oktober 2014 en Handwerkbeurs Zwolle is van 12 tot en met 15 februari 2015.

9 gedachten over “Handwerkbeurs Zwolle 2015 – tentoonstelling Mangeldoeken

 1. Ja,had het al gezien in het boekje en staat al genoteerd in de nieuwe agenda!
  Hoop je dan weer te zien en zal het papegaaitje weer opspelden.
  Het heeft wel langer dan een jaar geduurd voordat je naar Staphorst bent gegaan! (lol) Al een Staphorster jasbeschermer op je fiets?
  groetjes,Truus

 2. @Truus uit Drenthe, ontzettend leuk om je weer in Zwolle te ontmoeten, en dan ook nog met het papegaaitje. Wat vliegt de tijd dan toch!

  Haha, helaas nog steeds geen Staphorster jasbeschermer, maar ik vind ze toch zo mooi!

 3. Hoi Berthi, ik overweeg om ook naar Zwolle te gaan, moet nog even kijken of dat uit gaat komen. Zou erg leuk zijn 🙂

 4. Alleen al voor de Mangeldoeken zou je naar de Beurs gaan. ik vind zo PRACHTIG !! Vooral als ze weer zo mooi hangen in hun volle lengte en glorie !!

 5. @Lupineke, zeker erg leuk als je naar Zwolle kunt komen.

  @Licia Huizer, … en weet je, het is de eerste keer dat ik met de mangeldoeken in het noorden van het land kom! Ik kijk ernaar uit.

 6. @Gerard Quak, ik verstuur ook mangeldoeken naar het buitenland. Als je mij een mail stuurt waar je voorkeur naar uitgaat dan kan ik je vrijblijvend afbeeldingen sturen met de daarbij behorende prijs.
  De mangeldoeken zijn heel decoratief en ze vertellen een verhaal.

 7. Beste Berthi .
  Dat is heel leuk ,die beurs en jou verhaal in Zwolle. Kan het iedereen aanraden : gaat dat zien!
  Toen ik voor het eerst je verhaal hoorde , had je net dat kleine boekje uitgegeven . Geloof dat je lezing via “Merkwaardig” ging. Ben er meteen voor “gevallen”. Geef, als je kunt , ook een demonstratie mangelen met een mangelplank en stok. De meeste toehoorders hebben geen idee hoe dat ging.
  Sukses en groeten van Anneke Landeweer – Vahrenkamp.

 8. @Anneke Landeweer-Vahrenkamp, goede tip van je om een mangelplank en rol mee te nemen. Tot nu toe had ik alleen aan de miniatuur bakmangel gedacht, maar de mangelplank en rol is de voorloper en veel mensen zullen dit niet weten. En het is boeiend om te zien om het gebruik hiervan was. Overigens, in de Scandinavische landen worden in musea nog steeds nieuwe mangelplanken met rol verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *