Parachutes voor vrijheid


Vandaag is het zeventig jaar geleden (17 september 1944 – 17 september 2014) dat de bevrijding van Son en Breugel en Zuid-Nederland begon: Operatie Market Garden. Het begin van het einde van ruim vier jaar wrede overheersing. Moedige strijders van de 101st Airborne Division landden per parachute bij Sonniuswijk.


Ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding is een bijzonder kunstproject tot stand gekomen: zeventien grote parachutes sieren de landingsbaan en het centrum van mijn geboortedorp Son. Zij vormen een eerbetoon en dank aan de bevrijders.

4 gedachten over “Parachutes voor vrijheid

  1. Wat mooi om dit te lezen bij jou! Ik had er vandaag nog aan gedacht want “17 september” staat in m’n geheugen gegrift. Omdat ik ook in Son heb gewoond. Verdrietig dat nĂ  die bevrijding in het zuiden de opmars naar het noorden toen stopte en dat de hongerwinter toen nog moest komen. Bedankt voor dit blogje; ik vond het mooi om deze parachutes te zien.
    Groeten van Margriet

  2. @Margriet, in het dorp zelf geven de parachutes een bijzondere sfeer. Dit is een heel mooi initiatief.

  3. @Els, vermoedelijk liggen de parachutes ergens in de opslag… misschien komen ze dit jaar weer tevoorschijn want het is in seprtember75 jaar geleden dat de bevrijding begon van Son en Breugel en Zuid-Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *