Maison Chic


Stichting Teekens aan de Wand Valkenburg heeft tot doel het terugbrengen van oude muurreclames die op een gevel in Valkenburg rond 1910 in Jugendstil zijn geplaatst. De afmetingen van de reclames zijn ongeveer 3 m x 2,5 m groot en bestaan niet alleen uit tekst maar ook uit afbeeldingen. Bovenstaande fraaie muurschildering kwam ik tegen op de Koninginneweg 2. De Maastrichtse damesmodezaak richtte zich hier ook op de ‘beter gesitueerden’ die in kuuroord Valkenburg op vakantie waren.

Citaat van ‘de Letterkundige’: ‘Het mkaat niet uit in wkleevlogodre de lteters in een Wrood saatn, het eigne wat blegangyrk is, is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse ptaals saatn’, aldus André Konings, schildervakman, en maker van bovenstaande muurschildering (2010).

5 gedachten over “Maison Chic

 1. Ha Jugendstil, mijn favoriete stijl! De achtergrond ziet er toch heel modern uit vind ik. Ja ja, dat van die letters hoorde ik vaker. En ja, leesbaar is het wel, maar mij kost het de nodige moeite om te zien wat er nu precies staat……
  Prettige zondag, Tineke

 2. @Tineke, mooi hè! De achtergrond past in elke tijd naar mijn idee, zou nu ook niet misstaan! Jij ook een fijne zondag!

 3. Hoi..
  Is het dan vanwege die 2e allinea dat het niet uit maakt dat in straat de R ontbreekt?
  Eerst valt het niet op… anders paste het woord niet daar! Grappig.

 4. @Liesbeth J, het valt inderdaad niet op. Er was geen plaats meer voor de R. Iedereen weet wat er bedoeld wordt! 🙂

 5. groote staat in Maastricht (zie uitleg Grote straat te Maastricht)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *