I CONTEST – PRINT IT!

Van 14 juni tot en met 14 september 2014 is de tentoonstelling Artist Textiles: Picasso to Warhol te zien in het TextielMuseum. Deze tentoonstelling laat bedrukte stoffen zien van grote kunstenaars als Andy Warhol, Picasso en Dalí. Ooit was het ontwerpen van stoffen voor kunstenaars een manier om hun exclusieve kunstwerken voor een groter publiek beschikbaar te maken.

Al eeuwenlang worden stoffen voorzien van prachtige decoraties en prints. Door te stempelen, te batikken, te schilderen en te sjabloneren ontstaan ware kunstwerken. In deze I CONTEST – PRINT IT! ligt de nadruk dan ook op printen en het ontwerpen van een dessin.


Sabine Bolk is een van de deelnemers aan I CONTEST – PRINT IT! en maakte bovenstaand ontwerp. Het verhaal hierachter kun je hier lezen en het is mogelijk om je stem uit te brengen op haar ontwerp.

2 gedachten over “I CONTEST – PRINT IT!

  1. En nu geweldig te combineren met een expo van textielkunstenares Ria van Eijk
    (o.a. bekend van het sterrehemeltapijt in het paleis op de Dam)
    In museum de Pont ook in Tilburg en vlakbij het Textielmuseum!

    Gr. Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *