Lezing Maria Ikonomopoulou


Vanmiddag werd de expositie Not About Flowers van Maria Ikonomopoulou bij Galerie Wilms afgesloten met een lezing door de kunstenaar zelf. Zij vertelde over haar werk dat de afgelopen weken te zien was in de galerie.


Bloemen en planten spelen een belangrijke rol bij haar werk dat de titel Not About Flowers kreeg. Maar het gaat niet over bloemen en planten. Tijdens haar bezoeken aan Athene werden bloemen en planten gefotografeerd waarmee de mensen hun huizen decoreren. De foto’s werden geprint en bloemen werden hieruit gesneden om deze vervolgens te gebruiken voor een kunstwerk dat betrekking heeft op de crisis.


Zoals je in deze log leest, heeft Maria van jaren de kunstbijlage van een Griekse krant bewaard die haar moeder naar Nederland stuurde. Het zijn de crisisjaren en die hoeven we niet te verbloemen, maar het is goed om verder te kijken.

1 gedachte op “Lezing Maria Ikonomopoulou

  1. Wat mooi !
    Ik herkende de krant met de bloemen meteen en heb ook dat mooie gordijn gezien in het coda museum bij mij in Apeldoorn wat een mooi symbool dat Maria het gordijn nu opgevouwen bewaard als herinnering aan haar moeder.
    In de Coda is nog deze week een prachtige tentoonstelling te zien met als Thema Natuurkracht.
    Ook heel mooie sieraden zelfs één geborduurd.
    Fijne dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *