Handwerken zonder Grenzen 184


Nummer 184 van Handwerken zonder Grenzen is verschenen. Het is een prachtig nummer geworden met veel boeiende artikelen en liefhebbers kunnen aan de slag met een gebreid linnen vest of een gehaakte trui van Ierse kant.

In nummer 184 lees je over het werk van Annette van Waaijen, je kent haar van mijn boek waar zij de vormgeving voor heeft gedaan. Daarnaast fotografeert Annette en laat ze haar foto’s afdrukken op linnen waar ze vervolgens borduurwerk aan toevoegt. Met Thera Tegel reizen we naar Ethiopië. Prachtig handwerk kwam zij tegen in dit Oost-Afrikaanse land waar weven en het maken en gebruiken van manden een belangrijke rol speelt in het dagelijkse leven van de Ethiopiërs. Nathalie Cassée vertelt deze keer over het fijne borduurwerk dat toegepast wordt op Kashmir shawls. Een interview met Sylvia Terwisscha Van Scheltinga. Zij schildert, tekent en borduurt totdat ze evenwicht en rust vindt. De bijzondere textielobjecten van Sylvia dragen een verborgen boodschap. Cis Weber borduurt grote kruissteeklappen en vertelt over haar werkwijze. Aan alle lappen ligt een gedachtegang, herinnering of emotie ten grondslag.

De exposities worden niet vergeten. We lezen een verslag over een bezoek aan de tentoonstelling Expeditie Zijderoute, Zeven Eeuwen Leids Laken en Artist Textiles: Picasso to Warhol.

Dit is een greep uit het grote aanbod van artikelen in Handwerken zonder Grenzen 184.

6 gedachten over “Handwerken zonder Grenzen 184

 1. dag Berthi, nu ben ik zo nieuwsgierig geworden naar deze uitgave dat ik hem vanmiddag ga kopen, bedankt voor je blog, groet Elly

 2. Super Berthi dat je aandacht besteed aan HANDWERKEN zonder grenzen.
  Doordat MaaikeW mij een tip gaf, je moet bij Berthi-weblog kijken daar staat dat HZG failliet is. Als lezer vanaf het begin vond ik dat heel erg, gelukkig is het blad blijven bestaat.
  Ook het bezoeken van Berthi is een dagelijks gebeuren geworden.
  Wij kunnen met elkaar zorgen door het blad te kopen of nog liever abonnee te worden dat dit blad blijft bestaan.
  Respect voor Boukje Mulder en haar team.
  Ik hoop dat de 1.10 meter die nu mijn boekenkast vult nog lang mag groeien.

 3. Hoy Berthi.
  Dank voor je informatie over “handwerken zonder grenzen” . Zal er nog eens in kijken ,want ik vind het er niet beter op geworden. Het blad moet zich meer in 1onderwerp verdiepen. Ben jaren abonnee geweest koop het nu een enkel keertje . Ben wel gisteren naar “de zijderoute geweest” in de Hermitage. Prachtig en wat een kataloges voor nog geen 30 euro. Hoop dat jij er ook nog naar toe gaat, 5 september is de laatste dag. Groeten Anneke.

 4. Handwerken zonder Grenzen is een prachtig tijdschrift! Deze week zette ik wat oude nummers in m’n shop. Die oude nummers zijn vaak ook nog zo mooi om te lezen. Groeten van Margriet

 5. Beste Margriet.
  Juist de oude nummers van echtpaar Beukers en later Margreet Beemsterboer die zijn super. Die heb ik ook nog allemaal. Maar nu publiceren ze te veel onderwerpen. vriendelijke groeten anneke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *