Burgerweeshuis Zutphen


Isabella Roemermann maakte in 1940 op dertienjarige leeftijd dit rode schoolmerklapje in het Burgerweeshuis van Zutphen. Bijzonder is toch wel de vermelding van de naam Burgerweeshuis op dit merklapje.

In januari 2014 vierde het Burgerweeshuis Zutphen haar 450ste verjaardag. Daarmee is het Burgerweeshuis een van de oudste stichtingen die de stad Zutphen rijk is. Sinds haar oprichting in 1564 steunt het Burgerweeshuis wezen en halfwezen opdat zij zich maatschappelijk goed kunnen ontwikkelen. De benodigde inkomsten verwerft de stichting uit haar boerderijen die ze verpacht aan agrarische ondernemers, en uit het beheer van een effectenportefeuille. Het feest werd op 25 januari gevierd in een besloten bijeenkomst in het ‘Hampshire Hotel – ’s Gravenhof’ te Zutphen waar een deel van de historie van het Burgerweeshuis ligt.

5 gedachten over “Burgerweeshuis Zutphen

  1. Wat een mooi leerzaam verslag. Dank je wel ,nu leer ik nog de stad kennen waar ik woon.

  2. Bijzonder, dat deze Stichting nog altijd taken verricht op het gebied van ondersteuning aan mensen die dat nodig hebben. Ik lees ook dat de wet Werk en Inkomen hen het leven niet makkelijker heeft gemaakt en dat is dan weer jammer……….Dank voor deze info, goed om hier aandacht aan te geven!

  3. Leuk om nog eens wat meer te lezen over de plaats waar mijn man een tgijdje gewoond heeft.En bijzonder dat zij nog steeds werkzaam zijn.

    Ook ik heb nog altijd een wegenkaart in de auto.Vroeger op vakantie stippelde mijn man de route uit en mocht ik de kaartenlezer zijn-toen bestond tom tom nog niet.Heb hier nog vele oude kaarten liggen met ingekleurde wegen van routes die we gereden hebben in de UK.
    gezellige dag
    groetjes,Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *