Zon, zee en strand


MaaikeW: ‘Dit kaartje komt uit een advertentie van TPG-post in een oude Libelle uit 2004/2005. Het zijn slippers, je hebt meer schoeisel/sokken in je textielpostcollectie, vandaar dat ik dit kaartje stuur. Het kaartje zat in het kader van de actie “Schrijven zegt meer” bij de advertentie en is no. 1 (er zijn ook A en B versies die onder acties vallen). Het kaartje roept zomerse gevoelens op bij mij: vakantie! Het gele vlekje op de kaart komt van de lijm waarmee het aan de advertentie vastgeplakt zat, dat je ’t maar weet! P.S. De actie “Schrijven zegt meer” werd in 2000 gestart om een andere lading te geven aan brievenpost: een meer emotionele lading vanwege het nieuwe e-mailtijdperk.’


MaaikeW: ‘Ook dit kaartje zat in 2004/2005 in een advertentie van TPG-post in een Libelle geplakt. Titel is “Twee kinderen op het strand” en valt onder de actie “Je eigen foto” van TPG-post. Deze informatie vond ik op de website Dutch Freecard waar ik ook kaarten tegen kwam van fietsende postbodes wat me typisch iets leek voor in je textielpostcollectie in de categorie uniformen. Zo blijft er altijd een textielkaart over om naar op zoek te gaan. Ik vond deze in een stapel uitgescheurde artikelen uit de Libelle, want bij mij is het net als bij jou tijd om op te ruimen. Geniet van je zomer Berthi. P.S. Dirk Kuijt speelde zaterdag zijn 100ste interland, maar was ook de eerste die een heel vel postzegels kreeg als personalized stamp waar dit kaartje dus voor promoot.’

6 gedachten over “Zon, zee en strand

 1. en ik maar denken dat zulke flappers zwemvliezen zijn.,Leuke kindertjes fijne dag , zonder hitte Basje

 2. Het zijn zwemvliezen of zwemflippers.

  Wat een leuke kaarten !

  Groeten.

 3. Onze kinderen waren lang bij het zwemmen. Naar de training o.a. de flippers mee.
  In de loop der jaren verschillende maten flippers gehad.
  Hoe groter je maat, hoe groter de flippers, hoe groter de tas…

  Fijn weekend.

 4. @Annemie F, ja jij hebt hier veel ervaring mee!

  @MaaikeW, op de site van Dutch Freecard zie ik veel bekende kaartjes. Sommigen liggen bij mij zelfs nog in de la. Ik ga kijken of de postbode er ook bij zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *