Dag van nationale rouw


Donderdag 17-7-2014 om 12.15 uur stijgt Boeing 777 van Malaysia Airlines op vanaf Schiphol. Aan boord zijn 298 mensen. Op weg naar huis, voor het werk of voor een welverdiende vakantie. Vier uur later eindigt vlucht MH17 in Oekraïne waar het toestel neerstort. Alle inzittenden, waaronder 193 Nederlanders, komen om het leven.

Vanmiddag landen twee militaire vliegtuigen, met daarin de eerste veertig lijkenkisten, op vliegbasis Eindhoven. Na aankomst volgt een minuut stilte. Vervolgens worden de lichamen overgebracht naar Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum.

De vlaggen hangen halfstok, klokken mogen geluid worden op verschillende tijdstippen, geen reclame op radio en tv bij de publieke omroep, een gezamenlijke gebedsdienst om 19.00 uur in Amersfoort en een stille tocht door het centrum van Amsterdam om 20.00 uur. Een dag van nationale rouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *