Rokjeskaart uit Bretagne


LiesbethS: ‘In Bretagne vond ik deze rokjeskaart voor jou. De dracht is vermoedelijk wel Bretons, maar de Mont Saint-Michel is toch echt Normandisch grondgebied. Een beetje stout dus dat men hier achterop “Folklore de Bretagne” zet. Voor het eerst zag ik de Mont in het echt. Lekker van een afstand met schaapjes in het enorme weiland ervoor. In het Musée de Bretagne in Rennes zag ik behalve steentijd ook verschillende traditionele kleding. De expositie over werkkleding Quand l’habit fait le moine zal jou zeker aanspreken. Ik had helaas geen energie meer voor die bezichtiging. Wel wat foto’s op de website van het museum. Salutations.’

Prachtige rokjeskaart, Liesbeth. Het is een mooie aanvulling op de collectie rokjeskaarten, en al helemaal met de aanvullende tekst van je. De expositie over werkkleding lijkt me zeer de moeite waard. De foto’s op de website zijn bijzonder.

2 gedachten over “Rokjeskaart uit Bretagne

  1. Ooit (ik dacht zo’n 1000 jaar geleden) was Mont Saint-Michel Bretons. Toen was de grens tussen Normandië en Bretagne de rivier de Couesnon. En die wispelturige rivier liep dan weer links en dan weer rechts van Mont Saint-Michel. Inmiddels is er een officiële grens, ongeacht de loop van de rivier. En die grens maakt dat Mont Saint-Michel voor altijd in Normandië ligt.
    Zelfs reisgidsen maken er (nu nog) een potje van.
    Groetjes, Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *