11 gedachten over “Verkoeling aan zee

 1. Geweldige foto’s. Ik kan het werk van Eva Besnyö heel erg waarderen. Hé, al googelend kom ik de blog van lupineke tegen met een berichtje (uit 2012) over Eva en Westkapelle http://lupineke.blogspot.nl/2012/04/eva-besnyo-in-westkapelle-deel-1.html en er is ook nog een deel 2 http://lupineke.blogspot.nl/2012/04/eva-besnyo-in-westkapelle-deel-2.html Heel veel mooie foto’s…………
  Dat is het leuke van een blog, je komt iets tegen, gaat zoeken en ineens komt er van alles terug in je herinnering.
  Groetjes, Tineke

 2. Ha wat leuk, mijn favoriete fotografe die zulke prachtige beelden vastlegde in de vorige eeuw..!! Die eerste strandfoto kende ik nog niet trouwens, geweldig!!

 3. @Lupineke, dan kunnen we elkaar de hand geven wat de favoriete fotografe betreft. Jij zult, net als, vast ook verschillende boeken over haar hebben.
  Overigens weet ik eigenlijk niet honderd procent zeker of de bovenste foto van Eva Besnyö is. De foto’s komen uit een krantenartikel van een poosje geleden en ik weet niet meer welke krant het was. Het zou mogelijk een foto van Cas Oorthuys kunnen zijn, alhoewel ik de kans niet groot acht. Beide foto’s zijn op ongeveer dezelfde manier gemaakt. Vanmiddag heb ik een hele poos gezocht, zowel op internet en als in mijn boeken, maar nergens is de foto te vinden.

 4. Ik weet niets van deze fotografe , en van vele anderen, maar deze zijn heel mooi .Ik herinner me dat ik als kind door de duinen van scheveningen naar wassenaar fietste het zogen, boetersduin, dat lag rond en naast de watertoren, daar zaten de scheveningse vrouwen in dracht nieuwe netten te breien en oude repareren. Voor de zon hadden ze dan een in driekhoek “bootje”gevouwen krant over hun mutsen, na een beetje onweer is hier uit de flat de ergste hitte weg, gelukkig Fijne dag nog Basje

 5. @Frederike, ik zal het aan Constance vragen.

  @Basje Winkel, waren daar maar foto’s van gemaakt!
  Hier heeft het niet geregend, het is nu wel bewolkt. Een beetje regen is niet erg, als het maar niet van die hoosbuien zijn.

 6. Hoi Berthi,

  Het fotomuseum in Rotterdam beheert dacht ik de fotonalatenschap
  Van Cas Oorthuys.
  Leuk om deze foto’s via jou blog te zien.
  Gr. Ton

 7. Ik kan het altijd nog navragen bij het Polderhuis in Westkapelle. Daar weten ze (volgens mij dan) alles over Eva Besnyo en herkennen ze misschien de foto?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *