Call the Midwife


Call the Midwife vertelt het verhaal van verloskundigen die in de Londense volkswijk East-End werkten. De serie is gebaseerd op de driedelige memoires – Call the Midwife, Shadows of the Workhouse en Farewell to The East End – van de in 2011 overleden Jennifer Worth. De schrijfster werkte in de jaren vijftig van de vorige eeuw als verloskundige in een straatarme Londense wijk.

Vanaf het tweede seizoen zijn de afleveringen hoofzakelijk gebaseerd op de verhalen van gepensioneerde verloskundigen. Gisteren is het derde seizoen begonnen waarbij we langzaam aankomen in de jaren zestig van de vorige eeuw.

Call the Midwife is van maandag tot en met donderdag te zien op Nederland 2 om 18.55 uur.

6 gedachten over “Call the Midwife

 1. heb de 1 en 2 gemist maar de 3 staat wel in mijn programma iedere avond, hoop ik het te kunnen zien vond deze aflevering wel leuk. ook onbegrijpelijk voor deze tijd met echos en allerlei Ben niet uit die ge neratie , dus loop achter in vele dingen basje

 2. Heb naar Call the Midwife gekeken en hield het af en toe niet droog. Ga zeker de volgende afleveringen kijken of opnemen

 3. Een punt. Die hoort nog achter de zin hierboven. Maar ik was nog niet klaar. Dikke pluim voor de Britten voor de manier waarop zij die altijd voortreffelijke series over vroeger maken. Mooi ge├źnsceneerd, aankleding perfect en acteren kunnen ze als de besten. Aan mij zeer besteed.
  Puck

 4. Heb de afleveringen al gezien bij de BBC,maar vaak kijk ik de engelse series ook nog als ze in Nederland te zien zijn.
  Je ziet dan vaak nog andere dingen omdat je dan niet meer zo op het engels hoeft te concentreren.
  gezellige avond
  groetjes,Truus

 5. @Puck, de Britten maken prachtige series, veel kostuumdrama’s. Ze zijn daar ontzettend goed in.

  @Truus uit Drenthe, dat is dan dubbel genieten!

  @Basje Winkel, zeker kijken, het is de moeite waard!

 6. En als je dan de serie al op de B.B.C. hebt gezien is het niet zo erg als je nu af en toe een aflevering mist.
  Die engelsen zijn toch meesters in het maken van zulk soort T.V.
  Het is opnieuw genieten !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *