Nationale feestdag Frankrijk

De nationale feestdag van Frankrijk wordt vandaag gevierd. Quatorze Juillet wordt traditioneel gevierd met veel vuurwerk. In de ochtend van de 14e juli wordt begonnen met een grote militaire parade op de Champs-Elysées in aanwezigheid van de zittende president van de republiek. De Franse vlag wordt als symbool van de republiek uitgehangen. De kleuren van de vlag komen tevens terug in allerhande feestversiering.


Aan Julie Adore de eer om de Google Doodle voor deze dag te ontwerpen. Julie Adore: ‘I come from Russia, but I am French at heart. I am a designer and my speciality is the crochet technique. I love France and Paris. I think blue, red and white are very chic and a timeless combination of colours. Bastille Day is, above all, a great celebration; tricolored flags, amazing fireworks close to the Eiffel tower and a lot of dancing in fire stations. (“Bal des pompiers” is how we call it.) Although I found the idea of drawing attractive, I decided without hesitation to make the doodle using yarn and crochet. I imagined the letter ‘L’ to be a smiling Eiffel Tower. I found some inspiration from the stuffed Eiffel towers you can find in tourist shops around the monument. The fireworks and pompoms take on the colours of the French flags. For the letter ‘O’ I chose the “Cocarde”, a very graphic symbol of France and Bastille Day. To make a unified doodle, I also chose to sew the letters with blue, white and red threads. I thought with the GIF animation I could reproduce the atmosphere of celebration and fireworks.’Hier is het eindresultaat te zien van de Google Doodle 14 juli 2014 voor Frankrijk.

3 gedachten over “Nationale feestdag Frankrijk

 1. zo zie je maar weer zelfs google gaat voor handwerk, het ziet er vrolijk uit, Ik kijk mmetal een poosje samen met Jan De natuur in de elzas is zo mooi en de heli laat ook altijd wel wat van de omgeving zien

 2. Ter gelegenheid van de Quatorze Juillet was op de besloten Pandhof van het Kruisherenhotel in Maastricht een “concert hommage à Georges Moustaki” door Alain Hiver (georganiseerd door de Franse Consul in Maastricht: Camille Oostwegel). Georges Moustaki overleed op 23 mei 2013. Moustaki zelf trad op 19 mei 2003 op in de Kruisherenkerk. Een onvergetelijk optreden! http://www.moustaki.nl/concerten/Maastricht2.html
  Wie kent (ook in Nederland) niet “Le métèque” uit 1969?
  Inmiddels is het Kruisherencompex omgetoverd tot een luxe hotelaccomodatie (Château-hotels van Camille Oostwegel).
  Dus ook in Nederland wordt soms bij de 14e juli stilgestaan.
  Groetjes, Tineke

 3. @Tineke, ik heb je mooie verslag gelezen over jullie onvergetelijke avond in Maastricht. En dan ook nog die prachtige foto!

  Ik heb net het nummer ‘La métèque’ weer eens opgezocht en geluisterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *