Tapijt van Bayeux eindelijk af


Het Tapijt van Bayeux verbeeldt de verovering van Engeland door de Normandische heerser Willem de Veroveraar in 1066. Hoe het verhaal afliep, vertelt het 70 m lange kunstwerk niet. Het laatste deel ontbrak eeuwenlang. Tot 1 juli 2014.

Een jaar lang werkten 400 borduursters op het Kanaaleiland Alderney aan het einde van het wereldberoemde tapijt. Hoewel het niet duidelijk is hoe lang het laatste deel oorspronkelijk was en wat er precies op stond, gingen ze voortvarend aan de slag. Het resultaat: 3 m nieuw tapijt met daarop vier panelen. Op 1 juli werd het nieuwe werk onthuld in het museum in Bayeux waar ook het origineel wordt geƫxposeerd.


Op het eind van het origineel is te zien hoe de Engelse koning Harold II wordt vermoord en hoe zijn leger op de vlucht slaat. Op het nieuwe deel is te zien hoe Willem de Veroveraar uiteindelijk tot koning wordt gekroond.

Bron: NOS en BBC

4 gedachten over “Tapijt van Bayeux eindelijk af

 1. Dit is een wat vrolijker eind dan het origineel van dit tapijt.
  Het is een heel werk geweest-of ik daar zoveel geduld voor zou hebben om zolang met een borduurwerk bezig te zijn?
  Vrijdagavond nog meer engelse cultuur- we gaan naar Shakespeare in het Openluchttheater in Diever.
  zonnige vrijdag
  groetjes,Truus

 2. Heb een grote en een kleine uitgave IN BOEKVORM van dit tapijt…maar dat is dan niet compleet lees ik … zal een copie van je artikel er bij in leggen !!

 3. Het tapijt zou ik graag eens in het echt willen zien. Goed dat het er nog steeds niet van gekomen is, nu is het plaatje pas compleet. Een boekje vond ik al eens bij een kringloopwinkel. Groetjes,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *