Mooie textielkaarten


De kaart met de spinster van Sardinië die Aty stuurde, bracht mij op het idee om het project Textielpost te beginnen. Regelmatig kwamen er nieuwe fraaie textielkaarten uit Sardinië zoals deze schitterende muurschilderingen, de vrouwendracht van Orgosolo en onlangs bezorgde de postbode bovenstaande textielkaart met de afbeelding van het Sardijns kostuum uit Samugheo.


Licia Huizer houdt van Zeeland en het kan dan ook niet missen dat haar eerste kaart voor Textielpost uit deze provincie kwam. Het werd een textielkaart met een afbeelding van een stapel daagse schorten van de Walcherse dracht die je hier kunt bekijken. Licia blijft in de ban van Zeeland zoals je kunt zien aan het Zeeuws meisje(2004) op de kaart.


HadewychvdW: ‘Met deze kaart willen we jou de hartelijke groeten doen uit Noorwegen. Hier zijn we met z’n 19. Allemaal bezig met of breien of borduren. Dit plaatje hebben we niet mogen aanschouwen, maar zijn wel op visite geweest op een Merino Schapenboerderij.’


NatasjaS kocht deze kaart alweer een hele poos geleden in Finland, maar was vergeten om deze te posten. Met enige vertraging kwam deze prachtige textielkaart alsnog met de Nederlandse post.


BerninadM brengt elk jaar een maand door in Evolène in Zuid-Wallis (Zwitserland). De vrouwendracht is prachtig zoals je ook al eerder kon zien in deze log.


Deze foto dateert van 1982. Het is de optocht die elk jaar op 15 augustus ter ere van Maria Hemelvaart wordt gehouden in Evolène. Op deze dag loopt iedereen in dracht.

4 gedachten over “Mooie textielkaarten

  1. ga je dus gewoon verder met de kaartenpost?? deze waren weer heel leuk. Basje

  2. @Basje, het project Textielpost is afgesloten, maar er komen met de post nog zo’n mooie kaarten die ik dan graag deel met de lezers.

    Wel ga ik door met de zogenaamde ‘rokjeskaarten’.

  3. Sommige virussen zijn heel erg moeilijk uit te roeien.
    (textielkaarten) als je ze ons wilt laten zien, erg graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *