The terrible knitters of Dent – terrible good


Evelien Verkerk: ‘Dit kaartje had ik nog liggen van mijn vakantie in Wales, twee jaar geleden. Ik had toen je adres niet bij me. Leuk was toen het bezoek aan het National Wool Museum in Llandysul. Ken je het verhaal van The terrible knitters of Dent, terrible good, over twee meisjes die daarheen werden gestuurd om breien te leren, maar helemaal terug naar huis liepen in het Lake District. Dit is te zien in het Craft Centre in Sedbergh (Yorkshire – Farfield Mill). Ze breiden ook met breiriem en breischede. Er is ook een leuke YouTube film met een lezing door 3 zeer oude dames over het breien zoals dat daar wordt gedaan. Helaas is de beeldkwaliteit nogal slecht en van veraf gefilmd.’

Evelien Verkerk: ‘De twee meisjes vinden het zo erg in Dent, vooral omdat iedereen daar loopt te breien, altijd en overal en heel snel. Ze waren bang dat ze het nooit zo zouden leren en besloten daarom terug te lopen naar huis in het Lake District ergens bij Keswick. Een behoorlijk eind voor twee kleine meisjes. Zo heb ik het verhaal daar gehoord en begrepen. Doordat het nogal wat opschudding veroorzaakte destijds en de meisjes uitriepen Those terrible knitters of Dent, is die uitdrukking ontstaan. Maar daar zijn verschillende lezingen van. Ook omdat ze zo terribly good waren in breien. Ze breiden grappig genoeg veel voor de Russische markt.’

4 gedachten over “The terrible knitters of Dent – terrible good

  1. wat een verhaal, kende ook de uitdrukking niet , ga eens even verder snuffelen Basje

  2. Ik heb net vorige week het boek “The old hand-knitters of the Dales” besteld. Het is een vernieuwde uitgave van een de deitie uit 1951. Op de eerste tekening in het boek staan “The terrible knitters E’ Dent”. Achterin het boek staan een paar mooie patronen voor handschoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *