Not About Flowers – Maria Ikonomopoulou


Vanmiddag vond de opening plaats van de expositie Not About Flowers van Maria Ikonomopoulou bij Galerie Wilms.


Maria Ikonomopoulou met op de achtergrond een klein werk van haar.


Samen met haar moeder had Maria een bloemengordijn van papier gemaakt dat op de expositie CODA Paper Art 2013 in Apeldoorn was te zien. Na de expositie kreeg ze dit werk op deze opgevouwen manier terug (zie foto). Maria heeft het zo gelaten. Haar moeder is inmiddels overleden en is symbolisch door het bloemengordijn gegaan voor een nieuwe fase. Maria heeft dit nu afgesloten en laat het bloemengordijn als het ware vanaf de terugkomst uit Apeldoorn dicht.


Wallpapers and Crisis Transformation. Maria heeft van jaren de kunstbijlage van een Griekse krant bewaard die haar moeder naar Nederland stuurde. Het zijn de crisisjaren en die hoeven we niet te verbloemen, maar het is goed om verder te kijken.


De expositie Not About Flowers – Maria Ikonomopoulou is te zien tot en met 31 augustus 2014 bij Galerie Wilms. Zomerstop van 20 juli tot 19 augustus 2014. Op zondag 31 augustus 2014 zal Maria Ikonomopoulou om 15.00 uur een lezing geven over haar werk. Vanmiddag heb ik gehoord hoe mooi zij kan vertellen. Je hoeft je niet aan te melden.

Hier laat ik eerder werk van Maria Ikonomopoulou zien.

1 gedachte op “Not About Flowers – Maria Ikonomopoulou

  1. Dat was een thuiswedstrijd, dicht bij huis.
    Ik geniet altijd van de foto’s die je maakt van de bezoekers.
    Het enorme verschil in kleding en kleur.
    Onvoorstelbaar wat je met een oude krant kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *