Vlaaientoernooi

In het verleden was ik redelijk actief als vrijwilligster bij de schaakvereniging. Door de drukke activiteiten met en rond mijn boek is daar verandering in gekomen. Alle aandacht ging uit naar mijn boek, maar het schaken is natuurlijk nooit verdwenen. Thijmen en Peter zijn beiden actief in de schaakwereld en zo af en toe doe ik nog wat vrijwilligerswerk voor de schaakclub zoals vandaag bij het vlaaientoernooi dat ontstaan is uit het NK-Jeugdschaak dat in 2007, 2008 en 2009 in Venlo werd gehouden.

Het vlaaientoernooi is een gezelligheidstoernooi waarbij het niet om prijzengeld gaat, maar om Limburgse vlaaien. Nummer één, twee en drie en de laatst geplaatste deelnemer mogen een heerlijke vlaai mee naar huis nemen.

Schakers hebben niet alleen belangstelling voor het schaakspelletje. Onder andere schaker PeterT (zie foto) kocht mijn merklappenboek. Hij is zeer geïnteresseerd in geschiedenis. Tijdens het pinksterweekeinde was hij in Krakau en bracht voor mij diverse textielkaarten mee waarvan ik er morgen alvast enkele zal laten zien. Eerder stuurde PeterT deze textielkaart vanuit Siena.

5 gedachten over “Vlaaientoernooi

 1. Leuk zo’n vlaaientournooi! Heel leuk dat er nog steeds textielkaartjes bij je binnen komen, geniet er van!

 2. Dit is toch veel leuker en sportiever dan een wedstrijd met geldprijzen?
  Onze oudste heeft ook geschaakt,maar sinds hij zijn vrouw leerde kennen…. Nu is hun zoontje degene die hem heeft geschaakt.
  gezellige zondag
  groetjes,Truus

 3. @Maaike W, hieruit blijkt dat heel veel mensen textielkaarten ontzettend leuk vinden, net als ik. De kaarten laat ik morgen zien. Vanmiddag was ik naar een opening van een expositie waar ik nu eerst enkele foto’s van laat zien.

  @Truus uit Drenthe, mooi dat het schaken in de familie blijft!

 4. Het textielkaarten virus is moeilijk uit te roeien.
  Het geeft altijd een leuk doel om een winkel te bezoeken als je op een andere plaats bent.
  Wij blijven genieten van alle getoonde textielkaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *