De wolmand van mevrouw Averechts


Dit is de originele illustratie van De wolmand van mevrouw Averechts die in 1965 verscheen in Eva: een tijdschrift dat in 1942 werd opgericht en waar vanaf 1949 Het Rijk der Vrouw werd opgenomen, later voortgezet als Viva. Waar zag ik vandaag deze prachtige tekening? Dat was in het Gemeentemuseum Helmond waar tot en met 14 september 2014 de expositie ‘Getekende helden, de vrolijke wereld van Fiep Westendorp’ is te zien. Een aanrader voor jong en ouder!

4 gedachten over “De wolmand van mevrouw Averechts

 1. Dat kan weer niet missen. jouw oog viel op een tekening met een vrouwtje en een breiwerkje . LEUK … is dat in zo’n mooi kasteeltje dat Gemeente Museum ??

 2. @Licia Huizer, leuk hé! Het was moeilijk om mevrouw Averechts met haar wolmand goed op de foto te krijgen. Alle illustraties zijn mooi ingelijst, maar lastig te fotograferen door de weerspiegeling.

  Deze expositie is niet in Kasteel Helmond, maar in de Boscotondohal in F.J. van Thielpark 7. Het is wel de moeite waard om beide locaties te bezoeken.

 3. Leuke afbeelding, tovert meteen een glimlach op je gezicht. Helaas weerspiegelt het niet de kundigheid van de meeste breisters .. maar ala

 4. De tekening brengt gelijk herinneringen boven aan kindergezichtjes,die zitten te luisteren naar de ‘spannende’ verhalen van Jip&Janneke of Puk in de Pettenflat om er enkele te noemen.
  Heerlijk-nostalgie!!!
  goed weekend
  groetjes,Truus
  ps toeval bestaat volgens mij niet Berthi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *