Rokjeskaart van Margriet


Margriet: ‘Het is zó leuk om de “rokjeskaarten” van vroeger weer terug te zien! M’n man en zoon maakten een roadtrip en reden door tot het zuidelijkste puntje van Europa. Daar gingen ze voor mij op zoek naar textielkaarten. Die waren niet makkelijk te vinden, maar hij vond ze: een heel rek vol. Hij beschreef ze met uitzicht op de Rots van Gibraltar en daar achter kun je Marokko zien liggen. En hij was zo lief om nog een extra kaart te kopen. Die stuur ik nu naar jou. Thuis liet hij me de foto van de kaartenmolen zien: allemaal rokjeskaarten! Er waren geen eens andere! Dus nu weten we dat we voor deze kaarten naar het zuidelijkste Europa puntje moeten!’

Prachtige rokjeskaart Margriet, met een mooi verhaal! Tineke fotografeerde in Valldemossa twee kaartenrekken die ook bomvol zaten met rokjeskaarten. Hier kun je de foto’s zien.

5 gedachten over “Rokjeskaart van Margriet

 1. En bij het quiltfestival in Groningen voor een molen ontmoetten wij Margriet “in het echt ” .

 2. @Mien B., dat was een onverwachte en gezellige ontmoeting voor jullie! Wat heb ik trouwens op diverse sites prachtige quilts voorbij zien komen.

 3. Leuk om weer een rokjeskaart te zien–ze zullen hier in Drenthe niet te vinden zijn,denk ik!
  Op een quilttentoonstelling kom je altijd wel iemand tegen die je kent via via.Dat gebeurt ook als je verhuisd-kom je iemand tegen die vroeger in dezelfde plaats heeft gewoond.
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. Wat leuk: mijn kaart bij Berthi! Ik heb vandaag ook de hare op mijn blog.
  De verhuis-opmerking van Truus vond ik zò frappant: Berthi en ik ontdekken net dat we allebei vroeger in hetzelfde dorp zijn opgegroeid. Nu komen we elkaar ‘digitaal’ tegen. En de opmerking van Mien: ook al zo frappant: een korte ontmoeting bij een echte molen, en nu twee foto’s op blogs van kaartenmolens. Ik stuurde haar gister een kaart met ”zaadpluis” maar nog vóórdat die aangekomen kan zijn, kom ik haar hier tegen. Wat een snelle en gezellige digitale handwerkwereld is dit. Wie ook nog (echt) zaad-pluis wil: ik heb nog meer!
  Margriet

 5. @Margriet, het is inderdaad grappig om te lezen wat Truus schrijft. We weten nu net van elkaar dat we allebei in hetzelfde dorp zijn opgegroeid. Toeval of niet… enne… erg leuk dat je Mien B. hebt ontmoet!

  Jaja, de textiel- en handwerkwereld is soms klein!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *