ELLE Denimbijbel in een denim tablethoes


De trein is er nog niet. Ik heb tijd om de AKO winkel op het station binnen te lopen. In het tijdschriftenrek valt mijn oog op ELLE Denimbijbel. Deze special van Elle is te koop zonder en met een denim tablethoes. Ik val voor de tablethoes, alhoewel ik geen tablet heb!

Samen met FG Group heeft ELLE deze unieke tablethoes ontwikkeld. FG Group staat voor duurzame jeans. Ze produceert jeans op een manier waarbij de gezondheid van de mens gerespecteerd wordt en zonder nadelige gevolgen voor het milieu. ELLE en FG Group willen met deze speciale samenwerking proberen iedereen ervan bewust te maken dat het belangrijk is om verantwoorde jeans te kopen.


Diana Vreeland: ‘Blue jeans are the most beautiful things since the gondola.’


Het woord ‘denim’ is afkomstig van ‘serge de Nîmes’, een benaming voor een sterke stof die in Nîmes, een stad in het zuiden van Frankrijk werd geproduceerd. Later sprak men over ‘de Nîmes’, wat al snel ‘denim’ werd . De stof van spijkerbroeken wordt geweven met een schering die indigo gekleurd is, terwijl de draden van de inslag wit zijn. De blauwe verfsoort die werd gebruikt, heette in het Frans ‘bleu de Gênes’ (vertaald vanuit het Italiaanse ‘blu di Genova’, dus eigenlijk ‘Genuees blauw’). ‘Blue de Gênes’ werd in het Engelstalige Amerika uitgesproken en verbasterd tot ‘blue jeans’ ofwel ‘jeans’.


‘Denimcreaties gemaakt van oude kledingstukken. Goed nieuws voor de wereld!’

ELLE Denimbijbel met denim tablethoes is alleen te koop bij de AKO, Bruna en de Bijenkorf. Wil je het maakproces van de tablethoes zien, bekijk dan dit filmpje.

5 gedachten over “ELLE Denimbijbel in een denim tablethoes

 1. Wat een leuk stukje over het hergebruik van jeans. Ik kocht onlangs een vloerkleed, geweven van hergebruikte spijkerbroeken, echt superleuk en ook nog eens goed voor het milieu! Of ik de tablethoes ga kopen? Heb net als jij geen tablet 😉

 2. Hier nog een tabletloze …. zag bij de “” wereldwijven”” in Dordrecht ook zo’n leuke
  toepassing van denim stof in combinatie met een stukje Rode schortenbont.
  Ze hebben daar een DY zak van gemaakt. plaatje volgt nog.

 3. Berthi, dank voor dit leuke blogje over jeans!
  Het maakproces van het hoesje geeft maar weer aan, dat het niet moeilijk is om zelf iets leuks van een oude spijkerbroek te maken. Al is natuurlijk ook het goede gereedschap het halve werk 😉
  Mijn jeanstassen zijn altijd gevoerd en versierd. Dat is met dit hoesje niet het geval, begrijp ik. Maak ik het mezelf te lastig? Nee hoor, het versieren is juist het leukste stukje werk, vind ik. Maar wat let je om dit hoesje zelf te versieren!

 4. Ook hier een “tabletloze”. Zou er een sponsor achter zitten? Want het gaat wel kriebelen. Trouwens, ook ik zou willen versieren……

 5. Grappig…ik werd net als jij tijdens het wachten op de trein ´getrokken´ door de denimtas. Ook tabletloos zag ik er onmiddellijk een tas in ;-), een project voor ´ooit´! En ondanks dat mijn kledingkast slechts één spijkerbroek bevat (die ook nog eens in ca. 10 jaar ca. 3 keer gedragen is…) vond ik het tijdschrift prachtig! Vele ideetjes gezien voor allerlei denimkledingstukken etc. ! Ik schreef er hier http://aspotteddog.blogspot.nl/2014/05/jeans.html over.
  vrolijke groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *