The Invisible Woman


Het is 1883 en het is alweer dertien jaar geleden dat Charles Dickens overleed. Nelly vertelt haar verhaal aan de kijker door middel van flashbacks. Zij is een fan van het werk van Charles Dickens. Als dochter uit een acteursgezin weet ze een rol te bemachtigen in één van de toneelstukken van Charles Dickens en zo komt ze in contact met haar idool. Charles is zowel onder de indruk van haar acteertalent als haar schoonheid. Al snel wordt Nelly de minnares van de schrijver. Maar hij is getrouwd en wil de affaire geheim houden voor de buitenwereld. Nelly zal altijd de onzichtbare vrouw blijven. In 1876, zes jaar na het overlijden van Charles Dickens, trouwt Nelly met George Wharton Robinson.

The Invisible Woman is een prachtige film en de kostuums zijn schitterend. Deze film was dan ook genomineerd voor een Oscar voor beste kostuumontwerp.

2 gedachten over “The Invisible Woman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *