Beertje Paddington in de bioscoop


In de feestmaand december komt er een film over beertje Paddington in de bioscoop! Paddington is geboren in Peru, waar hij leefde met zijn ouders. We weten weinig van Paddington’s familie, behalve van zijn oom Pastuzo. Hij had een café, hoog in de bergen van Peru. Oom Pastuzo stierf tijdens een aardbeving, dezelfde aardbeving die Paddington van zijn vader en moeder scheidde. Het enige dat oom Pastuzo achter liet was zijn favoriete rode hoed en zijn koffertje met de geheime ruimte. Paddington groeide op bij zijn tante Lucy. Zij leerde hem ook Engels, omdat ze er zeker van was dat hij ooit naar Groot-Brittannië zou gaan. Paddington voer op de SS Karenia. Hij moest zich op de boot verstoppen om ontdekking te voorkomen, met niemand in de buurt om hem te helpen als het fout ging. Paddington wilde helemaal van Lima naar Londen. Het enige dat hij bij zich had waren vijf potten marmelade. Het was gelukkig wel het lekkerste dat Paddington kende. Toen hij uiteindelijk aankwam in South Hampton in Engeland, nam hij de metro naar Londen waar hij urenlang op het station zat. Uiteindelijk werd hij gevonden door de Browns, die hem meenamen naar hun kinderen thuis. Daar zijn Paddington’s avonturen begonnen. Beertje Paddington komt uit Peru, heeft steeds een oude koffer bij zich en draagt een hoed. Hij is verzot op sandwiches met marmelade en spreekt altijd beleefd.

Het begin van het idee dat later zou uitgroeien tot Paddington ontstond in 1956 toen Michael Bond op de avond voor Kerstmis nog gauw een paar cadeautjes moest kopen. In een winkel ontdekte hij een beer die helemaal in zijn eentje op een plank zat. Michael Bond kocht hem meteen. Twee jaar later verscheen het eerste Paddingtonboek. ‘Het is geen knuffelbeer’, zegt Michael Bond. ‘Het is meer een beer die in een hoek moet staan. Daarom heeft hij ook kaplaarzen aan.’

Hier kun je de eerste teaser trailer bekijken.

1 gedachte op “Beertje Paddington in de bioscoop

  1. Beertje Paddington-nostalgie…..er staat hier een échte’ beertje Paddington,maar die zit in een papieren tas.
    Prachtige foto’s laat je zien van de stoelen en kleding in het museum.Lijkt me niet makkelijk dragen zo’n zware jurk met sleep-maar wel schitterend!
    gezellige dag
    groetjes,Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *