Dordrechts Museum


Expositie bijna voorbij, treinkaartjes bijna verlopen! Er is haast geboden. Op naar Dordrecht om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling Willem II – Kunstkoning in het Dordrechts Museum.


Wie leest leeft dubbel – J. Eikelboom


Aangekomen op het station van Dordrecht hoef je de bordjes naar het Dordrechts Museum niet te volgen. Loop de grijze hoofden en rugzakjes achterna en je komt vanzelf bij het museum. Dit zegt veel over de drukbezochte tentoonstelling Willem II – Kunstkoning. Het is een interessante expositie van zeer hoge kwaliteit! Een aanrader! Een van de topstukken is het schilderij Man in oosterse kledij, 1632 van Rembrandt. Bekend als The Noble Slav. Dit schilderij is eigendom van The Metropolitan Museum of Art in New York.

5 gedachten over “Dordrechts Museum

 1. Nou zeg…was je weer dicht in de buurt…en als je dan weet dat ik er nog steeds niet geweest ben..moet nu ook eens haast gaan maken.
  Maar ik zie weer mooie plaatjes…dat jouw oog nou weer op Jan Eikelboom zn super uitspraak moet vallen….hij heeft ook ooit eens een gedichtje gemaakt over Ridderkerk maar hij was niet zo blij met die plaats geloof ik.
  En was je ook nog op het Groot hoofd? dat is ook zo’n mooi punt zie je de rivieren naar alle kanten stromen.
  Maar ja als je in het Museum bent blijft er niet zoveel tijd over om nog een stadswandeling te maken… b.v. naar de WereldWijven op de Voorstraat ??
  Wel een goed gevoel denk ik dat je geweest bent en het treinkaartje ook benut.

 2. gelukkig hebben de spoorwegen volgend seizoen ook weer kaartjes eventueel met kortingen Moet een leuke dag geweest zijn en wat nu thuisblijven ?? basje

 3. @Martine, het is absoluut de moeite waard. Er is ontzettend veel te zien. Wij waren ergens tussen 12.30 en 13.00 uur in het museum. Veel bezoekers waren aan het lunchen in het restaurant.
  Wij verlieten het museum pas tegen 17.00 uur en toen hadden we de rest van het museum nog niet gezien. Wel zag ik het bekende schilderij van de Dordtse vierling. Vergeet niet om dit schilderij te bekijken!
  Je mag fotograferen in het museum, alleen Rembrandt niet. Vandaag zal ik nog enkele foto’s van de expositie plaatsen op mijn blog. De komende dagen zou ik niet gaan, want er schijnt veel te doen te zijn in het centrum van Dordrecht waardoor het extra druk zal zijn. Volgende week lijkt me een betere optie.

  @Licia Huizer, tja, en daar was ik weer bij je in de buurt en natuurlijk dacht ik aan jou. We spreken eens af zodat jij mij Dordrecht of Rotterdam van een andere kunt laten zien. Jij kent tenslotte deze steden op je duim!
  Voordat we naar het museum gingen hebben we eerst koffie gedronken, daarna even naar de Nieuwe Bengel om vervolgens naar het museum te gaan. Na 17.00 uur deden we een klein rondje door de stad, we waren ook op het Groothoofd! Wat een druk vaarverkeer zeg! De derde foto is daar vlakbij gemaakt. De Voorstraat zijn we doorheen gewandeld en helaas was Galerie Intermezzo/Wereldwijven dicht op woensdag. Ik kwam niet verder dan een blik door de ramen te werpen, maar het was een beetje donker!:-)
  Tegen 17.30 uur begon het zachtjes te regenen, kort erna zette de regen door zodat het wandelen door de stad een stuk onaangenamer werd. Het was een geslaagde dag waarbij veel moois gezien en veel kennis vergaard. O ja, en het treinkaartje niet laten verlopen!:-)

  http://berthi.textile-collection.nl/2011/03/30/wereldwijven/

  @Basje, vandaag een interessant boek lezen, waar ik op mijn blog snel over zal berichten! Eigenlijk zou ik verder moeten gaan met de achtertuin, maar het is allemaal zo nat, daar wachten we dus nog een dag of twee mee!:-)

 4. Leuk dat je in Dordrecht was. Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik zelf de tentoonstelling nog niet heb gezien, terwijl ik er dus woon. Ik zag aan je foto’s dat je ook op het Groothoofd bent geweest. Het mooiste plekje van onze prachtige stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *