Handwerkende vrouw in Portugal


Tineke: ‘Ja,ja, we weten textielpost is afgelopen, maar hoeveel medicijnen moet je slikken om dit virus weer kwijt te raken? Een hakende dame zijn we hier nog niet tegengekomen, wel dames achter de naaimachine in hun winkeltje met tafellakens, theedoeken en beddengoed. Sinaasappels zie je hier volop, aan de boom en op stalletjes langs de weg. Stel je voor, de hele dag naast je stalletje zitten en misschien 5 netten van 2 kg verkopen à € 1 per net… Vissers en visvangst (en netten boetende vissers) zijn hier volop. Bootjes (en honden), zwart van de inktvis. Genieten dus.’

Zoals ik gisteren al schreef is het voor mij ook wennen nu het project Textielpost voorbij is, maar we zetten het project op kleine schaal voort door op zoek te gaan naar de zogenaamde ‘geborduurde’ kaart, ook wel rokjeskaart genoemd.

Handwerkende vrouwen is eerder het onderwerp geweest van dit blog. Vind je het leuk om de afbeeldingen nog eens terug te zien, kijk dan hier, hier, hier, hier, hier, hier en hier.

2 gedachten over “Handwerkende vrouw in Portugal

  1. Hoi Berthi,
    Ik denk dat het idee van textiel-kaarten nog helemaal niet is afgelopen hoor! Misschien zijn we nog maar net begonnen…. Zelf had ik gister nog een blogje over een kaart die ook wel als textielkaart kan doorgaan, en die was gekocht in een museumwinkel. Daar zijn soms kaarten te koop van prachtige schilderijen waarop veel kant wordt gedragen. Dat zijn ook mooie aanwinsten. Misschien een tip voor andere textielkaarten-liefhebbers?
    Groeten van Margriet

  2. @Margriet, bij Textielpost zijn textielkaarten te vinden met afbeeldingen van prachtige schilderijen. Alles is in het archief terug te vinden! Je bent dan wel even bezig hoor!:-)
    Mooie textielkaart laat je zien op je site, Margriet! Ben ik in een museum, dan sla ik nooit de museumwinkel over! Je vindt er altijd fraaie kaarten die je nergens anders tegen komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *