De Elzas

De foto van gisteren met het Vrijheidsbeeld heeft je misschien op het verkeerde been gezet… Het Vrijheidsbeeld is een ontwerp van Frédéric Auguste Bartholdi uit Colmar en sinds 2004 heeft deze stad de grootste kopie van dit zeer bekende beeld op een rotonde staan en dat was ook nog eens vlakbij ons hotel. Afgelopen maandagavond heb ik het Vrijheidsbeeld op de foto gezet met de dreigende wolken op de achtergrond.


‘Patchwork’daken zijn op dit blog al eens eerder het ontwerp geweest. Kijk hier eens naar het ‘patchwork’dak van de Stephansdom in Wenen (Oostenrijk), en hier naar de Zsolnay dakpannen in Tompa (Hongarije). In de Elzas kwam ik ook prachtige ‘patchwork’daken tegen. Als eerste twee foto’s uit Mittelwihr. De eerste foto laat het dak zien van een hotel en op de tweede foto het dak van een kerk.


In Colmar zag ik dat de Saint-Martin kerk eveneens een fraai ‘patchwork’dak heeft. Let op de punt van het dak waar je een ooievaarsnest ziet en de ooievaars staken net hun kopje boven het nest uit. De ooievaar is het symbool van de Elzas en duikt overal op: op allerlei linnengoed, Elzasser porselein, wegwijzers, etiketten en als huisversiering.

4 gedachten over “De Elzas

  1. kijk omhoog sammy, dan zie je de mooiste dingen , Fijne dag met veel zon voor je en allemaal Basje

  2. De Elzas is ook al een heel eind voor een “huismus” die af en toe een dagje van huis gaat.
    Nu de textielkaarten niet meer op de mat vallen moeten jullie er zelf maar op uit om alles te bekijken. Deze daken blijven prachtig om naar te kijken.

  3. @Elma, het is toch zo’n 500 km naar Colmar, dus 5 uur rijden, en dat is niet niks voor een huismus!

    Het is echt wennen nu het project Textielpost voorbij is. Ik kan het niet laten om toch naar textielkaarten te blijven speuren. Voordat het project begon, zocht ik altijd al naar mooie ansichtkaarten en dat zal zo blijven. Het zit er nu eenmaal in!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *