Bijzondere postzegelverzameling


Anneke den Herder heeft jaren postzegels verzameld met een afbeelding die betrekking had op handwerk/textiel. Eigenlijk een beetje in de lijn van het project Textielpost waar het om een enkelvoudige ansichtkaart ging met een beeld van textiel in de breedste zin van het woord. De geschreven tekst en de postzegel op de achterkant van de kaart vond ik ook belangrijk. Zo is er een prachtige collectie textielkaarten ontstaan met fraaie postzegels en interessante teksten. Bij de verzameling prentbriefkaarten komen we allerlei soorten schapen tegen net als op de postzegels.


De mooie postzegelverzameling van Anneke is nu bij mij terechtgekomen. Op bovenstaande foto zie je postzegels uit Belgiƫ met kantwerk uit Brugge en Brussel.


De katoenplant op een postzegel uit Tanzania.


Spaanse postzegels met kantwerk.


Spinsters uit Finland en Joegoslaviƫ.


Uit de U.S.A. prachtige Navajo kunst.


De postzegelcollectie probeer ik aan te vullen. Deze Koreaanse postzegels kocht ik op de Floriade in de stand van DPR Korea.

8 gedachten over “Bijzondere postzegelverzameling

 1. Ha, op diezelfde zolder en waarschijnlijk in diezelfde doos zitten ook de postzegelalbums. Maar ja, in je jeugd verzamel je al gauw alles wat je maar kunt krijgen. Berthi, ik ben bang dat er geen “textielzegels” voor jouw verzameling tussen zullen zitten. Maar wie weet, als we de “geest” krijgen en deze nostalgische doos op gaan zoeken.
  Groetjes,
  Tineke

 2. @Tineke, ik ben het boek ‘Hebben is houden’ van Jaco Berveling aan het lezen en hij vertelt dat de Nederlander erg graag verzamelt! Daar kan ik me wel iets bij voorstellen! Als je al drie stuks hebt, dan is dat het begin van een verzameling. Hierdoor zou je wellicht kunnen zeggen dat praktisch iedere Nederlander iets verzamelt. Dat maakt het wel interessant.
  Ik ben benieuwd wat je t.z.t. allemaal uit de nostalgische doos haalt. Misschien nog een vergeten verzameling…

 3. Ha weer een nieuw project…ook ik moet naar de zolder om naar zegels te zoeken…de kinderen zijn vroeger ook eens begonnen met verzamelen..maar ja toen kwam het vergeetboek in zicht .

 4. Prachtig e zegels en we weten waar we nu naar moeten uitkijken, want Berthi heeft een nieuwe verzameling!!! basje

 5. Hoi Berthi,
  Ik verzamel al jaren postzegels met textiel erop, met hoofdonderwerp kant en kantklossen. Daarnaast klederdrachten west Europa. Wat leuk dat jij daar nu ook mee bezig gaat.
  Groet Anita A

 6. Bethi, wat ben je toch een geluksvogel…er is een verzameling naar mij toegekomen….!!!! Heb je al nagedacht over een gebouw om een museum te beginnen ?????

 7. Berthi, wat leuk! Trouwens, toen ik gisteren jouw textielkaart opborg, vond ik twee velletjes textielpostzegels terug uit 2012 die ik allang kwijt was. Ik ga er vanuit dat ze komende textielpost naar jou toe nog zullen sieren;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *