Reliëf ter nagedachtenis aan Frouke Schouwstra


Op 1 mei vond de opening plaats van de nieuwe expositie ‘Vilt en andere zachtheden’ in Nagypalli Pince Galéria. Eddy Smid: ‘Ik ben heel erg tevreden over de manier waarop deze dag is verlopen, voor zover ik dat kan zeggen. Dat is natuurlijk heel relatief weergegeven, want alles is anders, nu Frouke er niet meer is. De samenkomst was een publiek gebeuren en het onthullen van het reliëf van Frouke op de muur was dat ook. Na de toespraak van burgemeester Erika, heb ik samen met haar het reliëf onthuld. Men applaudisseerde. Tijdens de toespraak regende het weer een beetje. Nagy László zou weer gezegd hebben, als hij er ook zou zijn geweest, dat ook de natuur op dit moment even huilde. Veel toeschouwers hielden hun paraplu boven hun hoofd, net zoals op de begrafenis op 5 april. Erika hing een krans onder het reliëf en ikzelf en enkele vrienden hebben er ook twee zelf samengestelde bloemstukken bijgehangen. Het reliëf is mooi van kleur en goed van grootte, naar de afmetingen en vormgeving van een ‘lepedö’, waarvan we samen een aardig aantal hebben verzameld. En verder heeft de beeldhouwer Borsi Lakatos László heel goed de gezichtsuitdrukking van Frouke weergegeven. Het reliëf geeft heel goed weer hoe ze was. Op het reliëf is ze aan het borduren, een geliefde hobby van haar.’

7 gedachten over “Reliëf ter nagedachtenis aan Frouke Schouwstra

  1. Bij de woorden van Lupineke sluit is mij helemaal aan, prachtig en ontroerend.
    Wat is het fijn dat Eddy met hulp van vele vrienden dit jaar weer een tentoonstelling heeft kunnen openen.

  2. Zeer ontroerend. Het verhaal van de eekhoorn en de mier leeft bij ons door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *