De Cirkel van Kleding

Een week geleden maakte je kennis met de verzamelingen van Pet van de Luijtgaarden. Vandaag komt zijn nieuwe project De Cirkel van Kleding onder de aandacht.


Uit Brits onderzoek blijkt dat een vrouw gedurende haar leven 2400 kledingstukken bezit. De cirkel, die de vorm krijgt van een waslijn, symboliseert het levensproces vanaf geboorte tot de dood. 120 ontwerpers, kunstenaars en particulieren gaan aan de slag om 2400 witte, roze en rode kledingstukken te up-cyclen. Tweedehands kledingstukken en allerlei door de kunstenaar verzamelde voorwerpen worden hiermee één grote installatie.

Het Kröller-Müller Museum voelt zich aangetrokken door de ‘ideologie’ van het project, dat op een speelse en toegankelijke manier het eigentijdse verschijnsel van overconsumptie aan de orde stelt. Op 26 juli zal De Cirkel van Kleding klaar zijn.

Pet zoekt nog mensen die mee willen werken aan de langste kledinglijn ter wereld. Heb je belangstelling, meld je dan aan via het inschrijfformulier dat hier is te vinden.

De Cirkel van Kleding: de opbouw is van 19 tot en met 25 juli 2014 en de expositie is van 26 juli tot en met 17 augustus 2014, Kröller-Müller Museum Otterlo.

3 gedachten over “De Cirkel van Kleding

  1. Helemaal geen reacties, zie ik.
    En ik vind het juist zo leuk bedacht.

  2. @Rianje, op mijn Facebookpagina heb ik De Cirkel van Kleding ook geplaatst en daar zijn wel reacties en is de foto met verhaal vijf keer gedeeld. Persoonlijk vind ik dit, net als jij, prachtig bedacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *