Voorproefje Expo Veldhoven 2014


Vanmiddag heb ik mijn Amish quilts naar Veldhoven gebracht. Vanavond worden ze opgehangen zodat ik je nog geen indruk hiervan kan geven, maar er waren toch al aardig wat quilts opgehangen voor de expositie die morgen van start gaat. Ik maakte enkele foto’s van de vrolijke en fleurige koe-quilts uit de Verenigde Staten.


Melanie en Mary Lou ontmoetten elkaar in een quiltklas waar Mary Lou de lerares was. Gezamenlijk omarmen ze een leuke, op folklore geïnspireerde vrije vorm van piecing techniek. Hun vriendschap leidde tot een boek, Out Of The Box With Easy Blocks. Mary Lou ontwierp en maakte de eerste koe-quilt. Ze maakten er een patroon van voor het boek, en noemde het Purple Cow. Melanie wilde een eigen koe-quilt en maakte de Heilige Koe. Vrienden en studenten lieten zich inspireren door de leuke en kleurrijke koe-quilts waardoor de collectie groeide. Meer dan zestig talentvolle textielkunstenaars hebben hun bijdrage geleverd aan het thema met zwaar verfraaide en unieke koe-quilts!

6 gedachten over “Voorproefje Expo Veldhoven 2014

  1. Heel veel plezier in Veldhoven, hopelijk kun je ons ook nog wat laten zien.

  2. als dit ren “proefje ïs dan komen er vast nog meer leuke plaatjes, Succes met je Amish , en vele leuke ontmoetingen Basje

  3. Enig deze vrolijke country cows! Ben benieuwd wat voor leuks je nog meer laat zien.
    Succes met je Amish quilts en veel plezier in Veldhoven.
    goed weekend
    groetjes,Truus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *