Twee weesmeisjes bij het graf van hun ouders


Een klein schilderij met de titel Twee weesmeisjes bij het graf van hun ouders, dat gemaakt is door Carel Frans Philippeau (1825-1897) in 1881. Het graf dat zich aan de linkerkant op het schilderij bevond, is later in opdracht van de regentessen achter een struik verborgen.

Dit schilderij is nog tot en met 29 juni 2014 te zien in het Maagdenhuismuseum te Antwerpen. Het schilderij is een bruikleen van Stichting R.C. Maagdenhuis Amsterdam.

3 gedachten over “Twee weesmeisjes bij het graf van hun ouders

  1. Berthi wat geef je weer veel informatie….en als we de onderstreepte Woorden aanklikken dan komen er weer filmpjes voorbij zodat we een goede indruk van de tentoonstelling krijgen. Hartelijk dank…..en het is nog 2 mnd/ dus wie weet !!

  2. Wat hadden de “regentessen” een macht om de schilder opdracht te geven om het graf achter een struik te verbergen. Het is een prachtig schilderij maar als je het verhaal van de struik niet weet, begrijp je de afbeelding van het schilderij niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *