Borduurpatroon Anna Paulowna Polder


Elisabeth Koopman-Bleeker ontwierp niet alleen het patroon voor het Zuiderzeemuseum. Bij MarianneP in de handwerkgroep zijn dames die Elisabeth Koopman-Bleeker hebben gekend. MarianneP: ‘Elisabeth Koopman heeft voor de Vrouwen van Nu (destijds Plattelandsvrouwen) ook een avond voor de afdeling Anna Paulowna verzorgd. Bij het 150-jarig bestaan van de polder Anna Paulowna heeft Elisabeth van de Anna Paulownapolder een merklap ontworpen. Een van de leden van onze handwerkgroep riep spontaan: “Die hangt bij mij in de gang!” Na onze bijeenkomst ben ik met haar mee naar huis gegaan en mocht ik het pronkstuk fotograferen. MaartjeB had ook nog het patroon en ook dat mocht gefotografeerd worden. Onderaan het patroon staat de naam, net zo als op het patroon van de merklap van het Zuiderzeemuseum. Als je het patroon vergelijkt met het borduurwerk, zie je dat Maartje een kleine aanpassing erin heeft verwerkt. Ze heeft namelijk haar ouderlijk huis erin geborduurd.’Op de borduurlap zie ik Museum Anna Paulowna Breezand staan. Het is mogelijk dat dit museum het patroon heeft uitgegeven.

10 gedachten over “Borduurpatroon Anna Paulowna Polder

 1. Leuk om het verhaal te lezen over dit borduurontwerp.
  Je Paashazen waren echt op hun Paasbest,net als wij vroeger met een nieuwe jurk.
  Ben niet naar Nijkerk geweest en wacht maar op het volgend nummer van Merkwaardig. Intussen maar eens op internet zoeken naar een patroontje.
  Gezellige 2e Paasdag-heerlijk borduurweer na een zonnige buitendag.
  groetjes,Truus

 2. @Truus uit Drenthe, het is prachtig paasweer, maar helaas heb ik geen tijd om buiten te bivakkeren. Ik ben binnen aan het werk met de Amish quilts.
  Een fijne paasmaandag!

 3. @Mien B., alle tunnels zitten eraan, nu ben ik bezig om teksten te schrijven voor de kaartjes die bij de quilts komen te hangen. Daarna nog de stoffen naamkaartjes om achter op de quilts te naaien.

 4. Ja hier ook stralend weer hoor-alleen zijn de stralen nat=regen.
  succes met het naaien van de naamkaartjes.
  groetjes,Truus

 5. en hier was het somber haags miezerweer, kruisjes zetten was een p[rima afleiding, moest alleen af en toe uithalen , maar een kniesoor die daar op let, anna paulona is een heel mooie “lap”. basje

 6. Dit is lap 2 wie weet wat er nog meer “boven water” komt….erg leuk.

 7. Wat leuk om te zien. Ik heb jaren in Anna Paulowna gewoond, en ik herken veel van de gebouwen. Jammer dat de foto niet iets groter kan, dan zou ik het nog wat beter kunnen zien. Groetjes Betty.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *