Soldaat van Oranje – De Musical


Vandaag werden de kaartjes Рdie we cadeau kregen van de kinderen Рvoor Soldaat van Oranje РDe Musical verzilverd. We hadden geweldige eerste rang plaatsen. Alles konden we goed zien en horen. Ruim 1.250.000 bezoekers gingen ons al voor en zagen de theatervoorstelling in de TheaterHangaar in Katwijk. Op 30 oktober 2010 ging Soldaat van Oranje РDe musical in premi̬re in het grootste theaterdecor ooit gebouwd. Je beleeft de voorstelling in een 360 graden draaiende theaterzaal.


De TheaterHangaar is van oorsprong een vliegtuighangaar op voormalig militair vliegveld Valkenburg tussen Wassenaar, Katwijk en Leiden. De zaal waarin het publiek zit, draait van decor naar decor, begeleid door enorme projecties. Een bijzondere belevenis!


Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, heeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op z’n kop. Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Soldaat van Oranje – De Musical is een overdonderende voorstelling. Romantiek, spanning en indrukwekkend! Geweldig! Een unieke musical!

7 gedachten over “Soldaat van Oranje – De Musical

 1. Ik houd niet zo van musicals, maar dit klinkt inderdaad wel heel apart.

 2. vliegveld valkenburg, ik weet niet hoe vaak we daar langs zijn gereden, De musical wil ik niet zien dan komt de oorlog te dicht bij, maar heb van anderen dezelfde reacties gehoord, Fijn dat je genoten hebt Basje

 3. Wat een prachtig cadeau van de kinderen.
  Dit is wel een heel bijzondere productie.
  Hier in het dorp ken ik mensen die de voorstelling
  al een paar keer hebben gezien, wat ik mij niet voor kan stellen.
  Gezien is gezien.

 4. Dat was eens even iets anders..een fijn uitje na al die drukke dagen !!

 5. Ongeveer 2 jaar geleden ben ik met mijn kinderen naar die voorstelling geweest. Onvergetelijk! Op dat bewuste vliegveld heeft mijn vader ook gevochten in het begin van de oorlog, het was net of ik het voelde. Zeer emotioneel.
  Ondanks dat een aanrader. Ook mijn kinderen waren zeer onder de indruk van de voorstelling.
  Janny

 6. @Janny, dat is een zeer bijzondere en emotionele voorstelling voor je geweest, maar heel fijn om dan samen met je kinderen te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *