Amish quilts op de Expo Veldhoven


De expositie Textielpost is voorbij en de textielkaarten zijn netjes opgeborgen zodat ik nu aan de slag kan met de Amish quilts. Daar bedoel ik mee een tunnel aan de achterkant van iedere quilt naaien, want van 2 tot en met 4 mei 2014 laat ik 14 oude originele Amish quilts zien op de Expo Veldhoven. Van iedere quilt is bij mij de familienaam bekend en de stad/regio waar de quilt vandaan komt, wat deze quilts toch specialer maakt. De quilts zijn circa 30 tot 50 jaar oud. De mandjesquilt die je op de voorgrond op de foto ziet is door de quiltster gedateerd. De maakster borduurde de datum: 28 July 1988. Na de expositie zullen deze quilts te koop zijn.

Op 21 maart was MienB een dagje bij mij op bezoek. Geweldige hulp en adviezen heb ik van haar gekregen. Zij had thuis al veel voorwerk verricht door de tunnels in de goede maten te stikken.

MienB maakt zoals je inmiddels wellicht weet prachtige quilts met Vlisco-stofjes. Tegenwoordig worden deze stofjes door haar ook gebruikt voor het maken van fleurige tassen. Vanavond vormde bij het tv-programma De Wereld Draait Door het Helmondse bedrijf Vlisco een onderdeel van het programma. Hier kun je het gesprek bekijken.

5 gedachten over “Amish quilts op de Expo Veldhoven

 1. Hallo berthi
  Heb de uitzending bekeken.
  Super
  De stof lonkt naar een fijne Kaftan.
  Zal ook mooi te verwerken zijn in quilts
  Bedankt voorde tip
  Annemieke

 2. DWDD met het Vlisco-item natuurlijk bekeken!
  @Berthi,lukt het je om alle tunnels op tijd aan de quilts te maken ?

 3. Ook dit geheim is onthuld, Berthi gaat in de lappen.
  Met de vakkennis en de hulp van MienB zal het zeker lukken.

 4. Berthi fijn dat je even de link doorgeeft van DWDD..ik had het gemist.maar kon nu toch even nagenieten. Mien B helemaal in de gloria..wat een belangstelling voor de Vlisco stoffen..het staat ook wel prachtig op die modellen !!.
  Berthi..de tuin moet nog steeds wachten ?? met al die Quilts lekker warm op schoot kom je nergens anders aan toe denk ik.

 5. @Annemieke, de stoffen zijn schitterend en je weet toch dat het stof in Helmond te koop is? Naast de fabriek is namelijk een winkel waar de fraaie Vlisco-stoffen zijn te verkrijgen.

  @Mien B., gisteren heb ik aan drie quilts een tunnel genaaid (in totaal zijn er nu vijf af). Morgen ga ik verder, want vandaag was ik eventjes op pad!:-) Daar zo dadelijk meer over.
  Ik ga ervan uit dat ik het geheel op tijd klaar heb.

  @Elma, MienB heeft me enorm geholpen. Zij is zo’n ervaren quiltster en kan me allerlei handige tips geven en dat is zo fijn!

  @Licia Huizer, jij weet het precies… de tuin moet nog eventjes op mij wachten, alhoewel het wel heel hard gaat met de groei nu het zo’n prachtig lenteweer is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *