Vrouwenleven

Boekenweek ligt net achter ons en het door mij bestelde boek Lily Dumont van Pauline van de Ven heb ik inmiddels in huis. Als grote verrassing stuurde Pauline mij een afdruk van de door haar gemaakte fraaie linosnede in 2001.


Pauline van de Ven: ‘Vrouwenleven – Ik heb de uren uit de klok gehaald en de enige wijzer tegen de handbeweging van de vrouwen in gesneden. Hij heet ‘A woman’s work…’ (is never done, zoals het spreekwoord zegt). Dat “home & garden” leven zit ook in “Lily Dumont”. Althans in de eerste hoofdstukken, voordat de oorlog uitbreekt. Ik vond die moeilijk te schrijven, het moest vol futiele zorgen en klachten zitten, bijna decadent nutteloos, om te contrasteren met de tijd die erop volgt.’

2 gedachten over “Vrouwenleven

  1. Wat een leuke verrassing om deze afdruk te ontvangen.
    veel leesplezier en een zonnige zondag
    groetjes,Truus

  2. Wat bijzonder…ze waardeert je blijkbaar zeer…kan je die afdruk in het boek leggen ?? met een briefje erbij…voor later !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *