Chinees mini garenboekje


Na de grote Shu Bao – gevouwen naaietui – met een afmeting van 23,8 cm x 13 cm, volgt de kleine die een afmeting van 12,4 cm x 6,5 cm heeft.


Ook deze twee garenboekjes zijn wederom gestempeld en ingekleurd.


Kleurrijke handgeweven bandjes aan de ‘waslijn’. De foto maakte Mieke Gorter in China. Bij haar volgde ik vorig jaar de workshop Shu Bao. Hierna werd thuis een tweede exemplaar gevouwen en nu dan de mini garenboekjes.

Meer informatie over de workshops die Mieke geeft kun je hier lezen.

6 gedachten over “Chinees mini garenboekje

 1. De gevouwen naaiboekjes vind ik schitterend en ik hoop ze ook ooit nog eens te maken.
  gezellige avond
  groetjes,Truus

 2. Ah Berthi, zo ken ik je weer: direct na het vouw- en plakwerk het garenboekje helemaal ‘af’ maken door het inkleuren van de afbeeldingen op de draaibakjes.
  Echt ‘Berthi de Bezige Bij’!
  Tegen Truus uit Drenthe zou ik willen zeggen: de uitspraak ‘ik hoop ze ook ooit nog eens te maken’ is natuurlijk een goed begin, maar als ik jou was zou ik Mieke Gorter bellen om een afspraak voor een workshop te maken :-))

 3. @Truus uit Drenthe, misschien een idee wat Maria geeft…

  @Maria, met een big smile lees ik je reactie. Weet je waarom? Nou, ik heb te weinig tijd om de hoeveelheid fraaie borduurwerken te maken die jij mij liet zien! Zo fijn, zo fraai geborduurd! Chapeau! Daar mag je best trots op zijn!!!

 4. Ik heb het voorrecht gehad het Chinese boekje van Maria te mogen bewonderen.
  En ook vele van haar fijne borduurwerken.
  Als iemand het predicaat ‘Bezige Bij’ verdient, dan is het Maria wel!
  Neemt niet weg dat ik ook veel bewondering heb voor jouw Chinese boekjes, Berthi!
  Ik doe het je niet na. (En nee, ik ga geen cursus volgen bij Mieke Gorter. Mijn activiteiten liggen op een ander vlak ;-))

 5. @Saskia G., jij bent een kanjer in het ontwerpen en uitvoeren van onder andere bijzondere merklappen, kijk maar eens naar de merklap die op de cover van het 100ste nummer van Merkwaardig staat. Enne… ik kom tegenwoordig niet meer zo toe aan borduren. Een mens kan niet alles en moet keuzes maken!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *