Textielpost – Cambodja, Engeland en KLM


LilianF: ‘Een warme groet vanuit Phnom Penh. Het is hier warm, vuil en ontzettend druk. Vriendelijke mensen. We zijn naar het Konings Paleis geweest + naar musea. Prachtig allemaal. Naar de Killing Fields + museum. Indrukwekkend.’

‘Eenmaal de kaart gevonden met de afbeelding van een Apsara danseres, was het vervolgens nog een kunst om een postzegel te bemachtigen’, vertelt Lilian. De postzegel werd na enige tijd gekocht in een museum, maar dan de volgende stap: Waar was een postkantoor te vinden? De chauffeur van de tuk tuk (toek toek) wist het. Het dichtstbijzijnde postkantoor was in Siem Reap. Dan maar op stap met de tuk tuk, ansichtkaart posten in Siem Reap en hopen dat de kaart zijn weg zou vinden naar het juiste adres. Gelukkig, na drie weken bezorgde de postbode de prachtige textielkaart!


Mieke Gorter: ‘Op de valreep! Vlak voor ’t eind van je tentoonstelling vond ik deze toepasselijke kaart! Ik heb jaren in The Merchant’s House in Marlborough gewoond, maar toen kende we elkaar nog niet en had jij je textielpost nog niet gelanceerd. Nog ’n fijne week en succes.’

The Lacemaker is zeer toepasselijk nu mijn expositie Textielpost in Museum de Kantfabriek is. Tot en met aanstaande zondag zijn alle textielkaarten nog te zien. Zaterdag- en zondagmiddag ben ik zelf aanwezig van 14.00 tot 17.00 uur.


LeonieW: ‘Geen textielpost uit St. Maarten gezien, wel onderleggers van onze maaltijden met KLM, met breimotief. Vond ik zeer origineel.’

Erg leuk zijn deze ‘gebreide’ papieren placemats. De afbeelding van de Zonnebloemen van Vincent van Gogh zag je al eerder op dit blog, namelijk op 9 november 2013. Op de andere placemats zijn De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en Het melkmeisje van Johannes Vermeer te zien. De laatste twee schilderijen uit het Rijksmuseum Amsterdam spreken president Obama zeer aan zoals we afgelopen maandag zagen op de televisie.

3 gedachten over “Textielpost – Cambodja, Engeland en KLM

  1. Wat leuk dat er nog steeds POST blijft komen…en wat voor een mooie post !!

  2. @Licia Huizer, er lag ook een envelop van jou met een mooie postzegel! Dank je voor de gezellige post! Voor jou ligt ook het een en ander klaar dat per post naar je toe komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *