Op stap met ‘Een mooie jonge vrouw’


Het Boekenweekgeschenk Een mooie jonge vrouw van Tommy Wieringa was vandaag het geldige vervoersbewijs voor de treinreis. Samen met Jenny ging ik op stap en ons doel was de exposities in de Kunsthal in Rotterdam te gaan bekijken. Vorig jaar brachten wij eveneens een bezoek aan de Kunsthal, toen voor de expositie Jean Paul Gaultier. Van de tentoonstelling S.H.O.E.S. gingen we naar De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen en vervolgens naar Marimekko. De komende dagen zal ik foto’s laten zien.

Als de conducteur zijn ronde doet in de trein, vind ik het altijd leuk om het Boekenweekgeschenk af te laten stempelen zoals dat normaal gebeurt bij een treinkaartje. Maar tegenwoordig wordt er niet veel meer gebruik gemaakt van een papieren kaartje. De conducteur moest dus diep in zijn jaszak op zoek gaan naar zijn kaartjesknipper en ook nog afstellen op de juiste datum. De eerste stempel geeft 16.04 aan, een maand te ver. Niet goed, dat werd opnieuw afstellen op de correcte datum 16.03. De rode inkt was bijna uitgedroogd, een bewijs dat de kaartjesknipper zowat tot het verleden hoort.


Op de terugreis zagen we Yara March met haar koffer en haar boek Cupcakes en een koffer door de trein wandelen. Om haar boek onder de aandacht te brengen, ging Yara bij kleine groepjes reizigers een stukje voorlezen uit haar boek en liet flyers achter. Een leuke manier om je boek te promoten.

7 gedachten over “Op stap met ‘Een mooie jonge vrouw’

 1. jullie maakten het de conducteur wel lastig hoo, mar nu heb je dan ook een dubbel interressant stempel miscchien de laatste in rode inkt, en d eman verdient een pluim, want de treinen waren vol!!! basje

 2. @Basje, klopt, in de coupé waar wij zaten, was nog slechts één stoel vrij. De conducteur was ontzettend aardig. Natuurlijk vroegen wij vooraf of het niet te veel moeite voor hem was om de kaartjesknipper voor de dag te halen. Dat was geen probleem. Heel geduldig werd het Boekenweekgeschenk afgestempeld.

 3. Weer een erg leuke ervaring, dit jaar is het niet gelukt om op reis te gaan met het boekenweek geschenk.
  Het is zelfs niet gelukt om een boek te kopen zodat ik het boekje kreeg.
  Volgend jaar beter op letten.
  Heerlijk dat het nog gelukt is om een ‘ouderwetse’ stempel te krijgen.

 4. @Elma, jij hebt het ook ontzettend druk en je kunt gewoon niet alles doen.
  Leuk dat je het Boekenweekgeschenk hebt gekregen.

 5. Elma..een beetje Boekhandel heeft nog wel een exemplaartje onder de toonbank hoor…dus als je vriendelijk vraagt (net als Berthi in de trein) heb je nog een kansje.
  Ik heb alles aan mn kleinzoon over gedaan..geen moed om op stap te gaan…veel te veel andere dingen aan de hand. Ik heb een hele serie Boekenweekgeschenken ook hele oude .
  Kleinzoon ging met vriendin naar Amsterdam maar wegens de drukt e en de lange
  wachtrijen niet naar Rijksmuseum of Anne Frank’s Achterhuis maar door Amsterdam gewandelt en madamTussaud bezocht..ook leuk hopelijk hebben Ze nog jaren voor zich om alle andere dingen te doen.

 6. @Licia Huizer, ik had al het vermoeden dat het erg druk zou zijn bij het Rijksmuseum. Voor je kleinzoon een reden om nog eens naar Amsterdam te gaan. Overigens was het in de Kunsthal ook aardig druk, maar niet zo druk als vorig jaar bij de expositie Jean Paul Gaultier.

 7. Wat hebben jullie veel gedaan…3 tentoonstellingen in 1 …met een hoofd vol indrukken de trein weer in.

  Als je nou eens op een rustiger tijd in R,dam moet zijn en niet zo veel te doen hebt als nu.. haal ik je vande trein in Barendrecht of Dordrecht of R,dam Lombardijen en laat ik je de stad eens zien vanaf het water …als je dan met de Ferry van af richting Dordrecht op R.dam af vaart is het toch wel een erg mooi gezicht.. al heb ik het al Honderd keer gedaan het blijft MOOI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *