Philomena


Philomena is een hartverwarmend komisch drama van Stephen Frears (The Queen) dat op diverse filmfestivals door zowel pers als publiek omarmd werd. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Philomena Lee (Judi Dench), die als tiener haar buitenechtelijke zoontje ter adoptie moest afstaan op aandringen van de Iers-Katholieke gemeenschap waar ze woonde.

Wanneer ze vijftig jaar later tracht haar kind terug te vinden en daarbij op veel verzet stuit vanuit de kerkelijke organisatie, krijgt ze hulp van BBC journalist Martin Sixsmith (Steve Coogan), die in het verhaal een mooie comeback ziet voor zijn onlangs geruïneerde carrière. Als echter tijdens hun zoektocht de puzzelstukjes op zijn plaats beginnen te vallen, ontstaat een ontroerende vriendschap tussen beiden, gebouwd op het verlangen om de waarheid boven tafel te krijgen.

De trailer van de film Philomena is hier te zien. De dramatische ontknoping in deze film zorgt door het fantastische acteren van Judi Bench niet voor overdreven sentiment. Zij heeft humor waardoor er verrassende komische momenten in de film voorbij komen. De film was genomineerd voor vier Oscars, vier BAFTAs en drie Golden Globes. Dat zegt dus genoeg. Draait de film bij je in de buurt, maak dan een uitstapje naar de bioscoop. Deze film laat net als The Magdalena Sisters het streng katholieke Ierland zien.

4 gedachten over “Philomena

  1. Wat een aangrijpend verhaal.
    Hopelijk dat het nog een happy end heeft, maar dan moet je de film gaan zien.

  2. Ik zag haar (Philomena Lee) onlangs in een tv programma waar ze werd geinterviewd door Skavlan. Verdrietig en fascinerend! De film in de bios kijken wordt een uitdaging hier op het Zweedse platteland, maar kijken zal ik hem!

  3. @Mien B., ik wist dat jij deze prachtige film al had gezien op een mooie maandagmiddag!

    @Elma, helaas geen happy end. Ik zal verder niets vertellen. Het is absoluut een aanrader om deze film te gaan bekijken.

    @Henrica Maria, Philomena Lee heeft veel doorstaan. Je gunde het niemand om onder de hoede van de Ierse nonnen te komen. Het leven bij hun was hard en zwaar. Ik hoop dat het je lukt om in Zweden de film in de bioscoop te zien en anders hopelijk op de dvd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *