Boèrebroèlof 2014


Na de grote optocht komt de Boèrebroèlof. Met een stralend zonnetje op hun gezicht werden Evert Schnock en Loes Peters vanmiddag in de onecht verbonden op het stadhuis. Onderweg naar het stadhuis heb ik geprobeerd enkele plaatjes te schieten van deelnemende boeren en boerinnen in de optocht en uiteraard van de Broèd en de Broèdegom en het Boèrebroèlofsgezelschap.


Deze paarden droegen geen oornet waar ik over schrijf in dit logje en deze log.


Woute (politieagenten) zorgden ervoor dat het feest zonder incidenten zou verlopen. Ben Janssen was één van de vier Woute.Maeter van de Broèdegòm Tiny Driessen.


Sókkertante en Sókkerome Marion en Rene Willemsen konden zich veroorloven om zich te laten rijden een automobiel. De rest van het Boèrebroèlofsgezelschap verplaatste zich in een wagen die voortgetrokken werd door paarden.


De vrouwen van het Boèrebroèlofsgezelschap droegen allemaal een schitterende toer. Meer over de toer (muts) kun je lezen in dit logje.


De krentenmik mag niet ontbreken op een Boèrebroèlof.


Opperstalmeister Herman Gaal is toe aan een biertje.


Een van de vele boeren die deelnamen aan de optocht.


Het Broèdspaar Evert Schnock en Loes Peters.

Ut waas eine schoeëne middag!

© Copyright Berthi Smith-Sanders

13 gedachten over “Boèrebroèlof 2014

 1. er valt weer veel te genieten…hopelijk zijn die mooie TOEREN heel gebleven in al dat feestgedruis

 2. die versiering van Boerenkool zal wel een paar dagen goed blijven/. LEUK !!

 3. @Licia Huizer, de boeremoos mag niet ontbreken bij de boer en boerin:-) Het bruidsboeket bestaat uit groente zoals boeremoos, wórtel, bloomkuul en sjproete.

 4. Prachtig he, die toeren (tooren, zoals wij zeggen). Ik heb er zelf ook een gemaakt. Heel veel werk, maar ontzettend leuk om te doen. Ik weet niet hoe het in Venlo is, maar hier moeten de haren ONDER de muts gedragen worden. Ze mogen eigenlijk niet zichtbaar zijn. Maar ook bij ons zie je steeds meer ponys en slierten haar in het gezicht. Zal de moderne tijd wel zijn.

 5. Wat een geweldige mooie toeren dragen de vrouwen hier op deze boerenbruiloft.Zag het gisteravond op tv ook voorbij komen-nu na genieten met jouw foto’s.
  Gisteren hier de hele dag zon en heb ik buiten thee gedronken.Nu ook een heerlijk zonnetje nadat de mist is opgetrokken.
  zonnige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 6. dat was dus mijn rondje Venlo. Super foto’sBerthi en ga nu maar nagenieten, Je blogje kan zo naar het Venlos nieuwsblad Basje

 7. Vandaag stampot boerenkool?

  Jocus Riék kan weer in de kast tot volgend jaar.
  De NASA zal wel blij zijn, kon Venlo niet meer vinden.

  Knap van de fotograaf om ondanks het enorme feest zulke mooie foto’s te kunnen maken.

 8. @Birgitte, ik vermoed dat de regel voor de haren in Venlo hetzelfde was als in Horst, maar ik ben geen kenner op dit gebied. De meeste vrouwen zullen het vandaag de dag niet mooi vinden als al hun haar verdwijnt onder de toer.

  @Truus uit Drenthe, het zonnetje komt langzaam tevoorschijn. Het vooruitzicht voor de komende dagen belooft veel goeds. De lente komt eraan!

  @Basje, … nu eerst aan de poets!

  @Elma, er is gekozen voor wraps!:-) Heel veel foto’s die ik heb gemaakt, verdwijnen in de prullenbak! Digitaal fotograferen heeft zo zijn voordelen!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *