Vastelaovond 2014


Groëten Optoch

Wanniër: 3-3-2014 12:11
Wievuël: gratis
Wao: Binnestad
Wae: idderein

Waat: De groëte Venlosen Optoch trek jäörliks op Vastelaovesmaondaag as ein bônt lint door Venlo. Opstelle is op de Pônniewaeg. Let op! D’r is ein nieje route! Vanaaf de Daeke van Oppensingel nao de Keulse Paort, euver de Parade, Sint Jorisstraot, achterum ’t stadhoés, veurlangs ’t stadhoés, eine slinger euver de Mert, door de Steinstraot, euver de Alde Mert nao de Joëdestraot, ontbinding ter huuëgte van de Kwartelemert.

Wilt geej d’n Optoch op de Parade bekiéke, bin dan oppe tied dao! D’n optoch kump heej vanaaf 12:11 oor al veurbeej!

Helemaal op tijd was ik er vanmiddag niet, maar toch heb ik nog veel moois voorbij zien komen. Kijk met me mee.© Copyright Berthi Smith-Sanders

Voor foto’s te maken sta ik nooit tussen het publiek, maar ga ik naar de plek waar de opstelling van de optocht is. Nu las ik dat dit op de Ponywaeg was. Er ging geen lampje branden bij mij. Ik moest de Venloclopedie raadplegen waarin ik het volgende las: ‘Oude volksmond-benaming voor de huidige Deken van Oppensingel. Waarschijnlijk werd de naam aan deze straat gegeven omdat de dames die destijds bij de Pope werkten als eersten pony’s in hun haar lieten knippen. De fabrieksmeisjes hadden een voorliefde voor deze singel omdat hier niet alleen hun fabriek, maar ook het militaire terrein van de huzaren lag. De straat heette voor de Tweede Wereldoorlog officieel Hamburgersingel. Op 15 januari 1946 werd de naam veranderd in Deken van Oppensingel.’

8 gedachten over “Vastelaovond 2014

 1. Wat een prachtig foto’s. Mijn Carnavals hart gaat kriebelen met deze mooie foto’s. Maar zou het niet meer kunnen. Hier moet je jong voor zijn.
  Ik heb het vroeger altijd heerlijk gevonden, en veel genoten in de schouwburg van Sittard.En oudwijvenbal

  Knuffel geniet er nog van morgen de laatste dag. En as woensdag.

  Liefs José

 2. Geweldige foto’s van alle opgemaakte gezichten-blijkbaar had niet iedereen er even veel zin in.Mooie gebreide muts had die ene man op!
  groetjes,Truus

 3. Berthi, je hebt weer prachtige foto’s gemaakt. Vooral close-ups van gezichten dit keer, gezichten die er allemaal schitterend gekleurd uit zien. Ik heb niets met carnaval (te nuchtere Noorderling?), maar zulke mooie plaatjes kijken is genieten! In mijn stad probeer ik wel foto’s te maken van het Straattheaterfestival in de zomer en ik weet hoe moeilijk het is. Je drukt op de knop en je onderwerp is alweer uit beeld gelopen…… Petje af voor jouw opnames!
  Tineke

 4. Mooie foto’s Berthi, ik ben zo blij dat ik daar gezellig naar kan kijken en niet meer die kriebels heb, zoals vroeger toen ik net in Den Haag woonde!

 5. @Tineke, het is best lastig om van feestvierende mensen een foto te maken. Ik heb dus ook heel veel foto’s gemaakt, waarvan ik er vervolgens driekwart weggooi. Dat is het voordeel als je digitaal fotografeert.
  Om foto’s te maken van straattheater geldt hetzelfde. Overigens ook een heel mooi onderwerp voor fotografie.

  @Lous Reesink, ik feest niet mee, ga alleen maar foto’s maken!:-) Het is geweldig hoe iedereen zijn best doet om er zo mooi en origineel mogelijk uit te zien.

  @Elly Huskens, ga jij foto’s maken of feestvieren?

  @Fien Vossen, rond het middaguur regende het nog, maar vrij snel daarna werd het droog met zelfs een zonnetje later op de middag! We mogen dus niet klagen en vandaag was het helemaal fantastisch weer.

  @Ine, nee, dat wist ik niet. Er is zoveel te doen over de Mikwe waardoor dit thema niet kon ontbreken in de optocht!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *