Rijksmuseum Amsterdam

Na tien jaar verbouwen, renoveren en restaureren vond de opening van het nieuwe Rijksmuseum plaats op zaterdag 13 april 2013. De volgende dag, zondag 14 april, opende het Rijksmuseum zijn deuren weer voor het publiek en eindelijk ging ik dan vandaag een bezoek brengen aan dit prachtige museum. Ik heb veel gezien, maar niet alles. De poppenhuizen ga ik bij mijn volgende bezoek bewonderen.


Het kon niet missen, de meeste mensen waren te vinden bij het bekendste schilderij van Rembrandt van Rijn: De Nachtwacht.


De lange Eregalerij heeft één duidelijke richting: rechtdoor naar de Nachtwachtzaal. In de zijkabinetten zijn de topstukken van de grote meesters van de zeventiende eeuw te zien: zoals Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn, Frans Hals en Jan Steen.

Morgen laat ik meer foto’s zien die ik in het Rijksmuseum heb gemaakt.

8 gedachten over “Rijksmuseum Amsterdam

 1. Moet er ook nog steeds heen..maar dacht : ga wel als het wat rustiger geworden is, maar voor de Museum directie komt het hopelijk nooit zover,

 2. ziet eruit alsof het nog steeds “volle bak”is, maar genieten zal het zeker zijn , deze keer en de volgende . Basje

 3. Ik was er al in de herfstvakantie, de drukte viel toen toch mee. Ik had toen vooral aandacht voor het gebouw: de kleuren, de verlichting, de beschildering van de muren, de vloeren. Ik vond het prachtig! Een aanrader voor iedereen en zeker voor herhaling!

 4. Ik wilde nog voorstellen om op 16 maart te gaan(zal wel druk zijn), maar zie nu dat je al geweest bent.
  Laat ik het nog op het verlanglijstje staan.

 5. Wist niet dat je er foto’s mocht maken! Gaaf zit nu dus voor te genieten, ga er binnenkort naar toe!
  Groetjes
  Lida

 6. @Licia Huizer, het museum is zo groot waardoor de mensen zich goed verspreiden. Wij konden alles goed bekijken.
  Het is absoluut een bezoek waard! Ik verwacht dat het de tijdens de zomermaanden drukker zal zijn.

  @Basje, het is allemaal goed te overzien!

  @Dorien, ik ga ook zeker eens terug, want ik heb nog niet alles gezien!

  @Jenny, waarschijnlijk zal het op 16 maart erg druk zijn in het Rijksmuseum. Nog eventjes op je lijstje laten staan, heb je iets om naar uit te kijken!:-)

  @Lida, je mag overal foto’s van maken, uiteraard wel zonder flits!

  @Lupineke, het is op en top genieten van al het moois dat ze te bieden hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *