Olympische muts 2014


Schaatsen 1500 m vrouwen: goud voor Jorien ter Mors, zilver voor Ireen Wüst en brons voor Lotte van Beek.

De Olympische Winterspelen 2014 zijn voorbij en wij zijn trots op onze sporthelden die het ontzettend goed hebben gedaan in Sochi. In het landenklassement eindigt Nederland op de vijfde plaats met in totaal 24 medailles: acht goud, zeven zilver en negen brons. Een super prestatie! Hulde aan alle Nederlandse sporters!

Niet alleen de sportprestaties bleek de afgelopen weken het gesprek van de dag te zijn. De kleding waaronder de oranje muts kwam ook voorbij. Zo vond de dochter van Monique Spierings de oranje mutsen helemaal te gek en zij vroeg aan haar moeder of zij die niet kon breien. Na een tijdje vond Monique een duidelijke foto en kon ze beginnen. Het patroon van de Olympische muts kun je onder andere vinden bij Wolplein.


Schaatsen 5000 m mannen: goud voor Sven kramer, zilver voor Jan Blokhuijsen en brons voor Jorrit Bergsma.

6 gedachten over “Olympische muts 2014

 1. Ja, super he die schaatshelden! Met muts!! Ik ga het patroon toch opslaan, je weet maar nooit ;)! En nu afkicken…

 2. de muts was in huize winkel al direct “super mutsje”de leukeste sinds jaren , en de resultaten zijn er niet minder om, Basje

 3. Te kort tijd om het nu nog te breien voor de inhuldiging in Assen vanmiddag.
  Waar een kleine provincie toch groot in kan zijn–ongeveer 10.000 mensen worden er verwacht…..’t lijkt wel of er nu een TT weekend is!
  zonnige dag
  groetjes,Truus

 4. Deze leuke muts krijgt van Cécile Narinx in de Volkskrant van vanmorgen een gouden medaille voor: ‘sufste eiermuts op een erepodium’ :-((
  Weet je dat er ook bijpassende sokken (in de maak) zijn!
  Leuk.

 5. Ik vond die muts echt lelijk, de kleding van dit jaar was ook niet echt mooi.
  Dat is andere jaren wel anders geweest. Vooral het vele zwart was niet echt geweldig.

 6. Over smaak valt niet te twisten… Ik geloof dat het de sporters niet zoveel uitmaakt, zolang hun sportpakken maar optimaal zijn en een perfecte pasvorm hebben!
  Gisteren droegen de sporthelden hun nette kleding en ik moest wel eventjes lachen toen ik hoorde dat de dames bij het passen van hun mooie rok/jurk hier niet in konden vanwege hun ‘schaatsbillen’!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *